Normālam vīrietim nav piedienīgi konsultēties ar stilisti. Vai tiešām? FOTO

“Ir gana daudz tādu vīriešu, kas uzskata, ka tas nav NORMĀLAM vīrietim piedienīgi - rūpēties par savu izskatu! Un vēl konsultēties ar stilisti! NORMĀLS vecis tikai strādā melnu muti, māk trekni nospļauties, zina un lieto lamuvārdus dažādās valodās nevis PUCĒJAS! Tas taču sieviešu lauciņš!” stāsta vīriešu stiliste Agnese Bukovecka.

Aleksis pēc konsultācijas ar vīriešu stilisti. Foto: Valdis Kauliņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aleksis pēc konsultācijas ar vīriešu stilisti. Foto: Valdis Kauliņš

 

Esmu vīriešu stiliste. Satiku pirms nedēļas kādu no saviem klientiem, kurš pirms kāda laika ar manu palīdzību bija mainījis savu imidžu. Zināju, ka sievietes viņa pārmaiņas uztvēra ar sajūsmu  un uzmanības apliecinājumi viņam bira kā no pārpilnības raga. Tas viņu priecēja ļoti.

 

Es apjautājos, kā pārvērtības uztvēra vīrieši - viņa draugi, kolēģi, radi. Klienta atbilde lika ieplesties manām acīm izbrīnā. Jā, bija tādi, kas atbalstīja, uzslavēja, lika saprast, ka pat nedaudz apskauž, bet... Ne par tiem radās mans izbrīns. Izrādās, ir gana daudz tādu vīriešu, kas uzskata, ka tas nav NORMĀLAM vīrietim piedienīgi - rūpēties par savu izskatu! Un vēl konsultēties ar stilisti! NORMĀLS vecis tikai strādā melnu muti, māk trekni nospļauties, zina un lieto lamuvārdus dažādās valodās nevis PUCĒJAS! Tas taču sieviešu lauciņš!

 

Skaties Alekša stila pārmaiņas!

Pirms

Vīriešu stils.

Pēc. Foto: Valdis Kauliņš

 

Mīļie, vīrieši! Jums par godu es papūlējos un veicu aptauju sieviešu vidū: kāpēc sievietēm ir svarīgi, ka vīrieši rūpējas par savu izskatu!

Uzreiz varu pateikt, ka neviena sieviete man neteica: „Man vienalga kā viņi izskatās!” Tika ļoti bieži pieminēts, ka izskats, protams, nav galvenais cilvēkā un es viņām pievienojos. Nav gan. Bet tas ir pirmais, ko mēs redzam, un redzētais, gribam vai negribam, ietekmē mūsu domas un sajūtas. Arī tad, ja cilvēku pazīstam jau sen.

 

Lūk, viela pārdomām - sieviešu viedokļi par vīriešu stilu:

L. (28 gadi): ” Nespēju mīlēt, iekārot vīrieti, kurš ir nekopts, bet vīrietis, kurš piedomājis pie sava izskata, stila un apģērba, acīmredzami signalizē, ka ir aktīvs, veiksmīgs, interesants pārējiem, mīl dzīvi un sievietes. Viņš nav sevi norakstījis pie zaudētājiem, vienaldzīgajiem. Abstrakti, tomēr vīrieša āriene ir precīzs spogulis viņa iekšējai būtībai- tam, ko viņš domā pats par sevi!”

E.(33 g.): „Tas, kā vīrietis attiecas pret savu izskatu, lielā mērā stāsta par to, kāda viņam vispār varētu būt attieksme pret dzīvi, sevi un rezultātā arī pret sievieti un sadzīves lietām. Ja vīrietis sevi nemīl un nepiedomā pie pašām elementārākajām lietām, tātad līdzīgu attieksmi varam sagaidīt arī pret pašiem tuvākajiem. Tas nenozīmē, ka būtu jāstaigā pēc pēdējās modes, tomēr mazgāties, sakopt matus, ādu, apģērbu un apavus derētu. Tāpat  pie rūpēm par izskatu varētu nosaukt attieksmi pret stāju - spēju sevi savākt. ”

I.(26 g.): ”Sievietēm  arī patīk skatīties uz sakoptiem un stilīgiem vīriešiem un vēlamies, lai viņi mums būtu apkārt. Dažreiz nepietiek ar to vien, ka ir labs cilvēks, jo kā tad to labo cilvēku lai iepazīst, ja pat nepamani drūzmā un vienkārši paej garām. Ārējais izskats ir un paliek pirmais iespaids par civēku, otrais jau parādās, kad atver muti un sāk runāt.”

 

Skaties Jurija stila pārmaiņas!

Pirms

Vīrieša ģērbšanās stils.

 

Pēc. Foto: Valdis Kauliņš

Vīrieša stiliste, ģērbšanās stils vīrietim.

Reklāma
Reklāma

 

Alekša, Jurija un Gata pārvērtību foto galerija

 

I.(33 g.): „Vīrietim ir jābūt tādam, lai man nav kauns stāvēt viņam blakus un būt viņa sievietei. Ir patīkami, ja viņš labi smaržo pēc smaržām nevis pēc dabīgā sviedru aromāta. Ja prasības pret mani ir augstas, tad arī man ir tiesības prasīt to pašu no vīrieša.”

I.(33 g.): „Veselīgs vīrietis ir tas pats, kas sakopts vīrietis. Te es runāju ne tikai par iespēju turpināt cilvēci, bet arī par vienkāršu komunikāciju, kura noteikti ir daudz patīkamāka ar jebkuru sakoptu vīrieti.  Ja es runātu par manu vīrieti, tad uzskatu, ka abiem ir jāattīstās, jāpilnveidojas un arī  jārūpējas par savu izskatu līdzvērtīgi, jo atšķirības kaut vienā iepriekšminētajā punktā sašķoba arī mūsu kā pāra eksistenci.”

I. (40 g.): „Nevīžīgs vīrietis pauž attieksmi pret sev blakus esošo sievieti. Ja viņš ir nevīža, tad viņam ir vienalga un arī attiecības ir vienaldzīgas, manuprāt, tā viņš pazemina savas sievietes vērtību... Savukārt kopts vīrietis iznes sevi un savu sievieti ar lepnumu. Vismaz es jūtos novērtēta, ja vīrietis ar mani kopā vēlas izskatīties labi un izskatās tīrs, kārtīgs un stilīgs.”

R. (34 g.): „Vīrietim jārūpējas par savu izskatu, lai sieviete jau pa gabalu var redzēt, ka viņš ir vesels, spējīgs utt. Veselam, normālam cilvēkam sevis sakopšana būtu jābūt kā kaut kam pašsaprotamam. Ja viņš to nedara, kaut kas sagājis sviestā, aizbloķējies utt. Sievietēm ir nepieciešams VESELS vīrietis!!! Ja vīrietis nevar parūpēties par sevi, vai spēs parūpēties par sievieti, ģimeni? Nav prasība pēc manikīrētiem nagiem, bet pēc nogrieztiem gan. Nav prasība pēc modīgiem apģērbiem, bet pēc piestāvošiem, personību spilgtinošiem gan labprāt! Tas attiecas arī uz sievietēm. Ja sakopjamies, jūtamies paši labāk, citiem esam tīkamāki un viss labais var sākties jeb turpināties!”

I.(42 g.): „Sieviete grib patikt vīrietim, pucējas , sapošas ,un viņa grib arī pretī saņemt cieņu pret sevi, satiekot koptu vīrieti. Bieži pāri vērtē kopā. Pēc tā, kā tie izskatās, citi spriež, kā šis pāris dzīvo, kā sokas darbi, finanses utt.”

 

Skaties Gata stila pārmaiņas!

Pirms

Vīriešu stilists.

 

Pēc. Foto: Ieva Ivanova

Vīriešu modes, stils.

 

No šiem viedokļiem var saprast, ka nav svarīgi, vai vīrietis ir jau aizņemtā statusā vai brīvs, sievietes jebkurā gadījumā novērtē pozitīvi  vīriešu rūpes par savu izskatu. Cits stāsts ir par gaumi. Par to nevajadzētu strīdēties.

Vēl viena kopīga iezīme atbildēs - sievietes pieprasa līdzvērtību. Ja vīrieši prasa un sagaida no sievietēm, tad viņas grib pretī to pašu. Gribi, lai esmu smaržīga? Esi tu arī! Gribi, lai esmu iekārojama, tāda, ar kuru tu varētu lepoties? Esi tu arī!

 

Manā bagātajā stilistes praksē, strādājot ar privātajiem klientiem, ir bijuši gadījumi pāros, kad vienu no pāra esmu sapucējusi, otrs pats saprot, ka arī viņam/viņai jāmainās. Savādāk jūtas neērti blakus - viens tāds pa glauno, otrs - galīgi sašļucis. Bet kā tas paceļ pārim tonusu! Kā no jauna iemīlējušies!

 

Starp citu, vīpsnātāju zināšanai - vērtē ne tikai sievietes! Arī vīrieši vērtē vīriešus. Kaut vai darba tirgū. Nupat sulīgs teksts no kāda vīrieša: „Atnāk uz lietišķu tikšanos birojā rupji adītā, vecā džemperī, kurš sastūķēts biksēs! Nu tas jau ir par daudz!” 

Mūsu ārējais izskats īstenībā ir mūsu vizītkarte tam, kas notiek mūsu galvās. Gribi būt veiksmīgs attiecībās un karjerā? Rūpējies par savu vizītkarti! Un par to, kas notiek galvā! 

Nobeigumā gribu atgriezties pie stāsta pašā sākumā. Ir tāds ļoti labs teiciens: „Ja tevi aiz muguras aprunā, tas nozīmē, ka tu esi priekšā!”

Autore: vīriešu stiliste Agnese Bukovecka