Roku ādu mīkstinošas un matus stiprinošas maskas, kuras pagatavot mājas apstākļos

Jāņem vērā, ka mājās gatavotajām maskām efekts nebūs tik pamanāms kā pēc rūpnieciski ražoto lietošanas, bet ieguldītās rūpes noteikti attaisnosies. No dabīgajiem produktiem matu maskām var izmantot visus skābpiena produktus, rupjmaizes putriņu, raugu, rīcina un citas augu eļļas, medu, olas dzeltenumu, skābas sulas u. c.

No kaļķaina ūdens, metāla un kosmētisko līdzekļu nogulsnēm matus ideāli attīra citrona sula.

FOTO: Shutterstock.com

No kaļķaina ūdens, metāla un kosmētisko līdzekļu nogulsnēm matus ideāli attīra citrona sula.

Vienīgais mīnuss – dabīgie produkti, piemēram, maize un olas dzeltenums, var radīt nosēdumus matos, ko grūti izskalot, tāpēc mati izskatīsies nespodri. Dažkārt masku ir grūti izmazgāt, bet, ja to pēc tam jāmazgā vairākas reizes ar šampūnu, tad labais efekts būs pagalam! 

 

Attīrīšanai: no kaļķaina ūdens, metāla un kosmētisko līdzekļu nogulsnēm matus ideāli attīra citrona sula. Iemasē tīru sulu matos pēc mazgāšanas, paturi 15–20 minūtes un izskalo. Efekts ir pārsteidzoši labs! 

 

Olu maska matiem 

Sakul olu (sausiem – dzeltenumu, taukainiem – baltumu), pievieno tējkaroti nerafinētas olīveļļas. Iezied matos un paturi 15 līdz 20 minūtes, tad izskalo. 

 

Medus maska matiem 

Sajauc medu un olīveļļu attiecībā 1:1, iezied galvas ādā un paturi 20 minūtes. Rūpīgi izskalo. Ja tev ir alerģija pret medu, maska, protams, tev nederēs. 

 

Reklāma
Reklāma

Maska apsārtušām rokām 

Ūdens peldē sasildi olīveļļu, iemasē to rokās, uzvelc kokvilnas cimdus un dodies gulēt, ļaujot eļļai tavu roku ādu nakts laikā mīkstināt. Vari izmēģināt arī kartupeļu novārījuma vanniņas – paturi rokas 15 minūtes kartupeļu novārījumā, noskalo un iemasē krēmu, bet šoreiz bez cimdiem. 

 

Barojoša maska rokām 

Olas dzeltenumu sajauc ar 1 ēdamkaroti linsēklu eļļu, 1 ēdamkaroti medus un pievieno nedaudz citrona sulas. Maisījumu iezied roku ādā un uzvelc siltus cimdus. Masku tur 2 līdz 3 stundas. 

 

Avots: www.kasjauns.lv