Četru bērnu māmiņa un modele – Ieva Vālberga

Intervija ar Ievu Vālbergu, "Mis Latvija 95" titula ieguvēju un kosmētikas kompānijas "Oriflame" modeli.

Foto no personīgā arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no personīgā arhīva.

Vai skaistums, tavuprāt, ir dabas dāvana vai tas panākams ar rūpīgu kopšanu un lološanu?
Skaistums ir dabas dāvana, kurš tiek izniekots, ja netiek kopts un lolots, bet, kā saka, ja esi skaists tikai no ārienes, ar to nav gana. Tikpat svarīgi ir attīstīt arī savu intelektu.


Tavā dzīvē vairāki pieturas punkti ir saistīti tieši ar skaistumu: esi uzvarējusi skaistumkonkursā un ieguvusi "Mis Latvija" titulu, esi izvēlējusies kosmētiķes profesiju, tātad skaistumkopšanu, šogad esi bijusi modele kosmētikas kompānijas "Oriflame" 45 gadu jubilejas katalogā un arī pati esi "Oriflame" skaistuma konsultante. Kā tu pati skaidrotu šīs sakarības?
Es nevēlētos tās saukt par sakarībām. Domāju, ka tās drīzāk ir dzīves piespēlētas iespējas, kuras esmu izmantojusi, lai gūtu pieredzi un zināšanas. Jāsaka gan, ka visas šīs lietas man ir sagādājušas prieku un gandarījumu, un es priecājos, ka esmu tām ziedojusi savu laiku.
Un, ja tā labi padomā, visam pamatā ir komunikācija. Man ļoti patīk satikt cilvēkus, iegūt jaunus paziņas un draugus. Uzsākot darbu "Oriflame", esmu iepazinusies ar fantastiskiem cilvēkiem, kuriem ir ļoti dažāda dzīves pieredze, šeit esmu atradusi arī ļoti labu draudzeni un padomdevēju, bez kuras tagad nespēju pat iedomāties savu ikdienu.


Tu esi māmiņa četriem bērniem un nevienam nav noslēpums, ka tas prasa ne mazums pūļu un laika. Vai, tavuprāt, karjera ir apvienojama ar ģimeni?
Darbs "Oriflame" ir apvienojams ar ģimeni, to varu pateikt bez minstināšanās. Tas ir piemērots arī jaunajām māmiņām, jo daudz var padarīt esot mājās un, sazinoties ar klientiem pa telefonu vai arī, izmantojot internetu, piemēram, vadīt skaistumkopšanas meistarklases un apmācības. Arī šā gada sākumā atklātais "Oriflame" birojs, kas atrodas iepretim Dailes teātrim, man šķiet bērniem draudzīgs – daudzas māmiņas turp dodas kopā ar bērniem. Kamēr māmiņas apmeklē skaistumkopšanas apmācības vai iegādājas produkciju, atvasēm ir iespēja darboties bērniem atvēlētā stūrītī.


"Oriflame" skaistuma konsultante esi nedaudz vairāk nekā gadu. Kāds tev šķiet šis darbs?
Tas ir darbs, kas nepiesien, kur es pati esmu sev priekšniece, jo gadās jau visādi – vienu dienu gribas strādāt vairāk, citu dienu – mazāk. Tas ir cilvēcīgi. Man ir arī pamatdarbs un es šobrīd mācos. "Oriflame" ir vieta, kas ļauj gūt papildu ienākumus, attīstīt personīgo biznesu, iegūt jaunus draugus un paziņas, augt kā personībai un profesionāli pilnveidoties. Tagad, kad ir pagājis laiks, pati esmu izmēģinājusi teju visu produkciju un man nav grūti ieteikt katram no saviem klientiem piemērotāko produktu. Es cenšos ieklausīties klientā, lai, ņemot vērā savu pieredzi un zināšanas, tik tiešām palīdzētu. Tāpat man ir būtiski papildināt savas zināšanas skaistumkopšanas jomā un es izmantoju katru izdevību, kas man rodas.


Kāpēc tu izvēlējies skaistuma konsultantes profesiju?
Mani neapmierināja mana iepriekšējā dzīve: es ļoti gribēju mainīties, kļūt finansiāli patstāvīga, gūt jaunus iespaidus – man vienkārši gribējās skaistas pārmaiņas.

Reklāma
Reklāma


Šogad tu saņēmi uzaicinājumu fotografēties "Oriflame" katalogam. Kādas bija Tavas izjūtas?
Ja godīgi, šī nebija pirmā reize, kad fotografējos kā modele, taču pirmā reize – "Oriflame". Tā bija kolosāla pacilātības, pārsteiguma un laimes sajūta, jo mani izvēlējās kā modeli no visa Baltijas valstu reģiona – fotografējoties "Oriflame" kosmētikas katalogam Zviedrijā, es pārstāvēju Latviju tāpat kā uzvarot konkursā „Mis Latvija” vai piedaloties citos starptautiskos konkursos, kuros esmu pārstāvējusi savu valsti.


Kas Tev ir bijis līdz šim lielākais izaicinājums?
Mans lielākais izaicinājums – tā bija mana vēlme mainīt savu līdzšinējo dzīvi. Dzīvot tā pa īstam, uzdrīkstoties darīt lietas, no kurām pirms tam baidījos vai domāju – nespēšu. Tagad, kad esmu to pārvarējusi, es vēlos iet tikai iet uz priekšu, un neskatīties vairs atpakaļ. Esmu kļuvusi laimīgāka, drošāka, pārliecinātāka par sevi. Varu teikt, ka beidzot es atkal esmu es pati.


Ko Tu vēlētos novēlēt Latvijas sievietēm un meitenēm, kuras vēlas būt skaistas un patikt ne tikai citiem, bet arī sev?
Nebaidieties no saviem sapņiem, īstenojiet tos, negaidiet, kad kāds cits atnāks un jūsu vietā to izdarīs. Mēs pašas esam par sevi atbildīgas. Izmantojiet iespējas, ko sniedz dzīve, un neatkāpieties grūtību priekšā! Domāju, ka, lai dzīvotu harmonijā ar sevi, mums visupirms ir jāpatīk un jābūt apmierinātām pašām ar sevi, un tikai tad, kad tā būs, mēs varēsim gaidīt, ka patiesi patiksim arī citiem. Veiksmi!