Kāpēc nedrīkst gulēt ar nenoņemtu grimu?

„Vai tas ir ļoti slikti, ja laiku pa laikam vakarā nenoņemu kosmētiku, bet aizeju gulēt ar visu kā ir? Tīru nākamā rītā pirms jaunas uzklāšanas,” jautā lasītāja. Atbild grima māksliniece un stiliste Baiba Grīna.

Foto: Mārtiņš Garais, Gudro Sievu skola.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Mārtiņš Garais, Gudro Sievu skola.

 

"Nu tas nu tiešām ir ļoti, ļoti slikti! Rūpīga kosmētikas noņemšana pēc darba dienas un pirms miega ir obligāts priekšnoteikums. Jāatceras, ka uz ādas ir ne tikai no rīta uzklātais grims, bet arī putekļi, smagie metāli – viss, kas dienas laikā virmo apkārt.
Arī strādājot birojā sanāk pieskarties papīram, uz kura ir printera pulvera daļiņas, tāpat arī birojā ir putekļi, kuri nonāk uz sejas kaut vai tikai ar roku pieskārieniem vien. Arī ejot pa ielu, uz sejas sakrājas sodrēji, automašīnu izplūdes gāzu cietās daļiņas, baktērijas. Tāpat veicot mājas darbus (putekļu slaucīšana, grīdu tīrīšana, maltītes gatavošana) atstāj „pēdas” uz sejas.

nez, kā justos kājas no rīta, ja tu aizietu gulēt ar visām slidām?...

Reklāma
Reklāma

Ja vakarā to nenotīri, seju sedz netīrumu slānis, kas, vienkārši sakot,  neļauj ādai elpot – piekļūt skābeklim, caur sviedriem izkļūt vielmaiņas blakus produktiem. Ja regulāri netiek notīrīta sejas āda, tas var veicināt arī pumpu rašanos, var iedzīvoties paplašinātās porās, provocēt ādas iekaisumu un riskēt ar infekcijām.
Ja aizej gulēt ar nenotīrītu grimu dažas reizes gadā, āda īpaši necietīs, nedaudz cietīs izskats, jo nākamajā rītā seja parasti ir nedaudz pietūkusi. Tāpēc tomēr vajadzētu notīrīt kosmētiku, lai atsvaidzinātu ādu un pabarotu to ar kādu nakts krēmu.
 
Un vēl – nez, kā justos kājas no rīta, ja tu aizietu gulēt ar visām slidām?...
Un, galu galā, padomājiet taču par spilvenu!"