Jaunāka un skaistāka bez skalpeļa!

Pareiza āda kopšanas līdzekļu izvēle ir ļoti būtiska, bet dažkārt ar to ir par maz. Tad nākas ķerties pie nopietnākām metodēm, piemēram, biorevitalizācijas. Kas tā ir, vairāk stāsta ārste-kosmetoloģe Irēna Kermen.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Kas ir biorevitalizācija?
Vārdu biorevitalizācija burtiski var tulkot kā bioloģiskā atjaunošana, atdzīvināšana. Tā ir efektīva ādas pretnovecošanas procedūra, jo palīdz tai aktīvi cīnīties ar brīvajiem radikāļiem. Biorevitalizācija nodrošina dabīgu mitrināšanu, būtiski uzlabo ādas elastīgumu un tonusu. Biorevitalizācija ir estētiskās medicīnas injekciju metode, ar kuras palīdzību atjaunojam hialuronskābes deficītu ādā, piešķirot tai jaunas, veselas ādas svaigumu, mirdzumu un elastīgumu. Tātad, metodes galvenais uzdevums ir ādas virsējo slāņu bagātināšana ar hialuronskābi, kas ir identiska mūsu organismā esošajai hialuronskābei, kas ir dabīga ādas sastāvdaļa. Tā ir atbildīga par mūsu ādas tonusu, elastīgumu un krāsu. Biorevitalizācijai paredzēto preparātu sastāvā esošā hialuronskābe, ievadīta ādā, veicina ādas atjaunošanās mehānismus un stimulē to darboties „uzlabotā režīmā”.

Biorevitlizācija ir lielisks fizioloģiskais ierocis, ar kura palīdzību panākt ievērojamus rezultātus.

Kas ir hialuronskābe?
Būtībā tā ir gēlveida viela, kas ir visos cilvēku un dzīvnieku audos. Tā ir gan iekšējos orgānos, gan asinīs un kaulaudos, arī ādā. Āda, gadiem ejot, dažādu faktoru ietekmē noveco. Ir atklāts, ka viens no faktoriem, kāpēc notiek ādas novecošanās, ir hialuronskābes trūkums. Ievadot hialuronskābi, ādā tiek radīta tā pati fizioloģiskā vide, kāda ir optimāla šūnām. Pēc procedūras šūnas sasparojas un sāk kvalitatīvi strādāt – ražot kalogēnu, mūsu pašu hialuronskābi, kurā veidoties vajadzīgajiem asinsvadiem. Tā kā hialuronskābe ir gēls, šī viela nodrošina ādas matricas atjaunošanos. Un šajā gēlā notiek ļoti veiksmīga vielu aprite. Šis nav tas gadījums, kad ievada vielu no malas, pēc kura pašu organisms aizmieg un slinko. Mūsu organisms uz šī pamata sāk labāk ražot savējo. Vizuāli var redzēt, ka krunkas paceļas un izlīdzinās, mainās ādas krāsa, jo ir daudz labāk apasiņota āda.

Ievadot hialuronskābi, ādā tiek radīta tā pati fizioloģiskā vide, kāda ir optimāla šūnām. Pēc procedūras šūnas sasparojas un sāk kvalitatīvi strādāt – ražot kalogēnu, mūsu pašu hialuronskābi, kurā veidoties vajadzīgajiem asinsvadiem.

Kā tas notiek?
Procedūras laikā pa visu problēmzonu tiek sataisītas papulas, kuras ir ādas krāsā un nerada tūsku. Pēc procedūras tie divu līdz četru dienu laikā paši iesūcas, tos nevar ne iemasēt, ne ierīvēt. Tikko tas ir noticis, notiek tāda kā ādas uzziedēšana. Otrajā nedēļā cilvēkam var rasties iespaids, ka efekts jau sāk zust, bet tas ir normāli, jo pirmajā nedēļā ādā vēl ir hialuronskābes molekula, tad tā lēnām sadalās un izzūd, bet paliek molekulu terapeitiskais efekts. Ir palikusi spēja mitrināt ādu un spēja ierosināt mūsu šūnām darboties pašām. Šajā otrajā nedēļā notiek iekšējās vides pārkārtošanās un darbības uzsākšanās. Trešajā nedēļā āda pa īstam ir sākusi uzlaboties, un tad jau strādā pati āda nevis preparāts. Tāpēc ik vienam, kurš nolēmis veikt biorevitalizāciju, ir jāsaprot procedūras efekta cikliskums, tas nozīmē, ka rezultāts nebūs redzams uzreiz, toties tas būs ilgstošs.

Kādos gadījumos ieteicama biorevitalizācija?
Profilaktiski šī procedūra netiek veikta. To veic tikai tad, kad ir kādas indikācijas. Un tās var būt gan jaunam cilvēkam, tā gados vecākam cilvēkam. Ir daudzas ādas problēmas, kuru risināšanai ieteicama biorevitalizācija, piemēram, fotonovecošana, bioloģiskā novecošana, ādas imunitātes pavājināšanās, smalku grumbiņu novēršana, gravitācijas grumbu samazināšana, dažādas hroniskās ādas kaites. Dažādas ādas problēmas rodas smēķētājām vai sievietēm, kas strādā nelabvēlīgā vidē, piemēram bārā, kur ir slikts gaiss. Āda var izskatīties slikti arī pēc ilgstošas slimošanas. Ādai zūd tvirtums un krāsa. Arī šajā gadījumā var palīdzēt biorevitalizācija, jo tā attīrīs ādas iekšējo slāni. Tas nozīmē, ka ievadot hialuronskābi vidusslānī ļoti labi uzlabojas vielu struktūra, vielmaiņa un attīra no  šlakām, brīvajiem radikāļiem, toksīniem. Labi palīdz arī aknes ārstēšanā, kas raksturīga pusaudžiem. Turklāt jāatceras, ka problēma jārisina nevis strutainā stadijā, bet mierīgajā periodā kā iekaisuma seku likvidēšana, jo iekaisums rada problemātisko vidi ādā – tā ir pilna ar šlakām un toksiskajām vielām.

Ir daudzas ādas problēmas, kuru risināšanai ieteicama biorevitalizācija, piemēram, fotonovecošana, bioloģiskā novecošana, ādas imunitātes pavājināšanās, smalku grumbiņu novēršana, gravitācijas grumbu samazināšana, dažādas hroniskās ādas kaites.

Reklāma
Reklāma

Biorevitalizācija labi palīdz pret dažādiem dermatītiem. Tomēr jāatceras, ka arī šo slimību gadījumā biorevitalizācija nav izmantojama saasinājuma stadijā, bet laikā, kad it kā manāms uzlabojums un āda ir palikusi mierīgāka. Plāna un sausa āda arī ir laba indikācija biorevitalizācijai. Nereti mainoties svaram, cilvēkam paliek nokarena āda, tad kā viens no palīglīdzekļiem ir biorevitalizācija, ar kuras palīdzību ādas savilkšanās tiek stimulēta. Arī pēc grūtniecības ir izmainījies hormonu stāvoklis, un ādai arī vajadzīgs laiks, lai sakārtotos. Tad biorevitalizācija ir labs paņēmiens, kas šo procesu paātrina. Protams, tas netiek darīts pirmajos mēnešos pēc dzemdībām, lai gan bērna barošana ar krūti nav šķērslis procedūrai.

Cik bieži nepieciešams veikt biorevitalizācijas procedūru?
Nevajadzētu gan pārspīlēt ar hialuronskābes ievadīšanu, jo ādā ir sava līdzsvara sistēma, tāpēc pirms procedūrām ārstam jāizvērtē pacienta vispārīgais veselības un ādas stāvoklis, līdz ar to arī procedūras nepieciešamība, kā arī vajadzība kombinēt ar citām aktīvajām kosmetoloģijas procedūrām, piemēram, ķīmisko pīlingu, dažādām aparātu procedūrām. Maksimāla rezultāta un garantētas efektivitātes nolūkā nepieciešamo procedūru skaits ir 2 līdz 4 reizes. Pozitīvais efekts pēc ārstnieciskā kursa pabeigšanas ar laiku pastiprinās uz audu vides atjaunošanas rēķina. Tas ir komplekss ar intensīvu biorevitalizējošu un koriģējošu iedarbību, kurš dod tūlītēju rezultātu. Ja gadījums ir nopietnāks, ar vienu reizi būs par maz, vajadzēs varbūt pat četras injicēšanas reizes. Intervāli starp reizēm optimāli ir trīs nedēļas ikviena vecuma cilvēkam. Cik reižu vajadzēs, var pateikt tikai konkrētā situācijā.

 

Sešdesmit līdz astoņdesmit gadu vecumā ādas aktivitāte jau ir vārgāka, un pati ražo vajadzīgās vielas daudz mazākā apjomā. Un tad cilvēkam hialuronskābes ievadīšana ir vajadzīga regulāri. Šādos gadījumos piesātināšanas kurss tiek veikts četras reizes ik pa trīs nedēļām un pēc tam pēc vajadzības. „Mēs, kosmetologi par šo metodi esam ļoti priecīgi, jo biorevitlizācija ir lielisks fizioloģiskais ierocis, ar kura palīdzību panākt ievērojamus rezultātus. Sākumā tika piedāvāta tikai mezoterapija, bet, kā zināms, nu jau injekciju metodes un preparātu ir daudz. Tomēr biorevitalizācijai ir daudz priekšrocību – reti jāveic, ir īss kurss, bet ātrs un ilgstošs efekts. Jaunam cilvēkam efekts var turēties pat gadu, ādas novecošanās problēmu risināšanai procedūra ieteicama divas reizes gadā,” stāsta daktere, uzsverot, ka svarīgi, lai šīs procedūras tomēr veiktu speciālists ar atbilstošām zināšanām.