Vai, gadiem ejot, jāmaina ādas kopšanas paradumi?

Vai ar gadiem vajadzētu mainīt sejas ādas kopšanas paradumus? Un kad ir jāsāk uztraukties par krunciņām? Vai 30 gados šī tēma ir aktuāla? Par šīm tēmām gribam runāt ne skaļi, bet atklāti.

FOTO: Arturs Šulcs

Gadiem ejot, āda zaudē savu tvirtumu, sāk parādīties pirmās krunciņas. Pie visa vainojama ir elastīgo šķiedru, kolagēna un elastīna, sintēze, kas ādā samazinās. Šūnas atjaunojas lēnāk, āda kļūst plānāka un nepietiekami spēj uzturēt sevī mitrumu, bez tam arī ādas krāsas tonis kļūst nevienmērīgs. Āda kļūst arī neaizsargātāka pret saules stariem, piesārņojumu un citiem kairinātājiem. Šo nepievilcīgo raksturojumu var apturēt pareizi veicot ādas kopšanu, atgādinot, ka ar gadiem ir nepieciešams mainīt ādas kopšanas paradumus.


Pēc 20 gadu vecuma
Uzmanība Nr1 ādai ap acīm. Maigā un plānā āda ap acīm uzrāda pirmās novecošanas pazīmes. Pirmās vietas, kur rodas krunciņas ir acu ārējie kaktiņi, jo tur āda ir vismaigākā. Vārnu kājiņas var parādīties jau 18 gadu vecumā, citiem ap 25 gadiem. Grumbas vispirms veidojas vietās, kuras vairāk pakļautas saules un citu ārējo nelabvēlīgo apstākļu iedarbībai. Tās ir seja, kakls, apakšdelma augšējā daļa. Tā kā pirmo grumbiņu rašanās iemesls galvenokārt ir saules stari, tad jālūko, lai lietotie ādas kopšanas krēmi būtu ar saules aizsargfiltriem.

Arī nogurums un stress veicina pirmo novecošanās pazīmju parādīšanos.

Vasarā noteikti valkājiet platmales un saulesbrilles, kas pasargātu seju no saules stariem. Arī nogurums un stress veicina pirmo novecošanās pazīmju parādīšanos. Visvairāk pamanāmi ir tumši loki zem acīm un vārnu kājiņās. Lai mazinātu šīs nevēlamās izpausmes, iesakām lietot zīmola RoC® mitrinošo līdzekli ādai ap acīm Soin Hydratant Défatigant Yeux, kas mazina nogurumu un saudzē jutīgo ādu ap acīm. Šis želejveida līdzeklis apvieno sevī mitrinošas vielas un antioksidantu, lai aizsargātu problemātiskās, stresa skartās šūnas ap acīm. Cīņai ar nevēlamiem tumšiem lokiem acu apvidū iesakām arī zīmola Lierac Laboratoires izstrādāto īpašo krēmu tumšo loku novēršanai, Diopticerne. Tas ir pieejams arī versijā ar toni, Diopticerne Teint, kā tumšo loku korektors.  
Vairāk par šiem minētiem produktiem, kā arī Anti age akciju uzzini www.sveika.lv


Pēc 30 gadu vecuma
Dažādi ārējie faktori, piemēram, saule, piesārņojums, kā arī izmaiņas organismā, piemēram, grūtniecības izraisītās hormonu svārstības, bieži izraisa ādas raupjumu, tās nevienmērīgumu, dažreiz pūtītes. Visas pazīmes liecina, ka par ādu jāsāk domāt pastiprināti. Augļskābju un vitamīnu A saturošu ādas kopšanas produktu lietošana var uzlabot ādas tekstūru, toni un tās izskatu. Zīmola RoC® RETIN-OX® līnijas produkti ar koncentrētu Retinolu – vistīrāko un visaktīvāko A vitamīna formu, ievērojami aizkavē grumbu veidošanos, panākot jaunāku izskatu dienu no dienas. Tie jālieto lai stimulētu ādas atjaunošanās procesus un saglabātu ādas veselīgo un jaunavīgo izskatu pēc iespējas ilgāk. Bez tam, RoC® RETIN-OX® dienas krēms ir ar saules UV staru filtriem un aizsargā ādu arī no fotonovecošanās (ādas priekšlaicīgas novecošanās, ko veicina UV starojuma iedarbība) RoC® RETIN-OX® produkti ne tikai samazina smalkās līnijas un grumbiņas, bet arī intensīvi mitrina ādu.

Dažādi ārējie faktori, piemēram, saule, piesārņojums, kā arī izmaiņas organismā, piemēram, grūtniecības izraisītās hormonu svārstības, bieži izraisa ādas raupjumu, tās nevienmērīgumu, dažreiz pūtītes.

Reklāma
Reklāma

Kad āda ir saņēmusi apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, tai nepieciešama īpaša uzmanība, pretējā gadījumā var zust mikrofloras līdzsvars, pamazām ādai var sākt trūkt resursu, jo īpaši ūdens. Āda funkcionē palēninātā tempā, mēdz iekaist un zaudē elastību, tādējādi arī ātrāk noveco. Tāpēc tai ik dienas ir vajadzīga saudzīga kopšana, kas ilgstoši nodrošina mitrināšanu. Zīmola RoC® produktu līnija Hydra+ piedāvā bio- aktīvus mitrinošus krēmus, Soin Bio-Hydratant Anti-oxidant IP15, gan normālai, gan sausai, kā arī kombinētai ādai ar 24 stundu iedarbību, kas satur intensīvi mitrinošas vielas, vitamīnu kokteili un barojošas ēteriskās vielas, lai nodrošinātu trīskāršu mitrinošu iedarbību ikdienā. Tie spēj nodrošināt ūdens piesaisti un noturību, bagātina ādu ar barojošām vielām, lai tā tiktu ilgstoši mitrināta, ka arī stiprina ādas barjeru, lai izvairītos no ūdens zuduma.
Zīmola Lierac laboratoires Hydra – Chrono līdzekļi ir ādas mitrināšanai pret novecošanos. Tie iedarbojas kompleksi, t.i. saista ūdeni no iekšienes, „piepilda” ādu no dziļākajiem līdz virsējiem slāņiem, pilnībā mitrina un aizkavē iztvaikošanu.
Vairāk par šiem minētiem produktiem, kā arī Anti age akciju uzzini www.sveika.lv


Pēc 40 gadu vecuma
Sākot ar 40 gadu vecumu ādas novecošanās paātrinās un grumbas padziļinās. Zinot, ka izskatāties par saviem gadiem jaunāka, jūs jūtaties labāk. Tāpēc ir vajadzīga kopšana, kas iedarbojas uzreiz. Rides Filler, pirmais līdzeklis no RoC®, kas piepilda grumbas, tās manāmi izgludinot. Āda tiek izlīdzināt uzreiz. Sākot ar zināmu vecumu zūd ādas tvirtums. Sejas ovāls ievērojami izmainās. Tomēr joprojām esat aktīva un dinamiska un jūs vēlaties, lai seja atspoguļo to, kas īstenībā esat. Zīmola RoC® Complete Lift līnijas mitrinošie liftinga produkti sniedz ādai noturīgu liftinga efektu. Adekvāta atbilde izteiktām sejas ādas vītuma pazīmēm ir zīmola Lierac laboratoires produktu līnijai Coherence. Tie veicina dabīgā kolagēna III sintēzi, nodrošinot ādai elastīgumu un mitrināšanu.
Periodā pēc 40 un 50 gadu vecumā āda ir hormonālās novecošanas stadijā. Šāds teikums skan gandrīz kā spriedums. Tomēr svarīgi ir izprast cēloni, lai efektīvāka būtu iedarbība. Cēlonis ir sekojošs — samazinoties estrogēnu līmenim āda ievērojami zaudē lielu ūdens daudzumu šūnu audos. Āda izdala mazāk taukvielas, kļūst sausāka un plānāka. Smalkās līnijas un grumbiņas kļūst arvien redzamākas, jo arī ādas elastīgo šķiedru, kolagēna un elastīna, daudzums ādā samazinās.

Sākot ar 40 gadu vecumu ādas novecošanās paātrinās un grumbas padziļinās. Zinot, ka izskatāties par saviem gadiem jaunāka, jūs jūtaties labāk. Tāpēc ir vajadzīga kopšana, kas iedarbojas uzreiz.

Šūnu atjaunošanās palēninās un atmirušās ādas šūnas paliek uz ādas virskārtas ilgāku laiku. Tas liek aktivizēties ādas pigmentam, melanīnam, izraisot nevēlamu ādas brūno plankumu parādīšanos, kā rezultātā āda zaudē veselīgo mirdzumu. Hormonālo izmaiņu laikā tiek kavēti ādas atjaunošanās procesi. Vērojamas noguruma pazīmes, zūd ādas tvirtums. Sejas ovāls noslīd. Zīmola Lierac laboratoires Arkeskin+ ir pirmā programma menopauzes izraisītās novecošanās izpausmju mazināšanai. Tās aktīvās vielas darbojas līdzīgi dabīgajiem estrogēniem — atjauno ādas tvirtumu, mitrina un novērš pigmentu plankumu veidošanos.
Protams, cīņa ar grumbām dos labākus rezultātus, ja par tām sāk domāt un rūpēties, tikko parādās pirmās ādas novecošanas pazīmes. Gadiem ejot ādas kopšanai jāizmanto atbilstoši krēmi, kas jāizvēlas mērķtiecīgi, lai attālinātu ādas novecošanos, kā arī neļautu tai priekšlaicīgi novecot.

Tikai novembrī Anti age dienu laikā aptiekās Jums ir iespēja iegādāties pretnovecošanās līniju Coherence, Exclusive, Lipofilling un Arkeskin+ kosmētikas produktus no zīmola Lierac izdevīgāk — ar atlaidi vai saņemot vērtīgu dāvanu!


Dāvanu saņemsiet Mēness aptiekās iegādājoties arī RoC Complete Lift produktus
 
Vairāk par šiem minētiem produktiem, kā arī Anti age akciju uzzini www.sveika.lv