Aicina sievietes piedalīties nodarbībās par līderības potenciālu

 Eiropas veiksmīgu sieviešu akadēmija sākusi lekcijas par sieviešu līderības potenciālu. Organizatori aicina sieviešu organizācijas un citus interesentus visā Latvijā izmantot iespēju un piedalīties nodarbībā ar interneta starpniecību.

Projektā 12 jaunas sievietes pilnveido savu līderības potenciālu pieredzējušu profesionāļu vadībā

FOTO: Marika Eglīte

Projektā 12 jaunas sievietes pilnveido savu līderības potenciālu pieredzējušu profesionāļu vadībā

 

 

Jau šovakar plkst.18 www.esmaja.lv lapā būs redzamas divas lekcijas, ko organizē Eiropas veiksmīgu sieviešu akadēmija. Pirmās lekcijas “Vai Latvijai vajag vairāk sieviešu vadošos amatos? Latvijas un Eiropas sieviešu kustības pieredze” mentore būs Edīte Kalniņa un Latvijas sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla valdes locekle un starptautiskā cilvēktiesību eksperte Dace Kavasa.

Pēc tam sekos lekcija “Kā nokļūt vadošā amatā? Prasmes un uzdevumi” organizāciju attīstības ekspertes Ineses Voikas un mentoru - Skrundas pašvaldības vadītājas Nellijas Kleinbergas, “Papardes zieds” vadītājas Ivetas Ķelles un bijušās ministres Aijas Počas vadībā.

Katras lekcijas laikā būs atvēlētas 15 minūtes jautājumiem un diskusijai. Eiropas Savienības mājā lektores uzklausīs akadēmijas mentoru projekta dalībnieces. Sieviešu grupas citās Latvijas vietās varēs nosūtīt savus jautājumus, kā arī diskutēt savā starpā par īpaši diskusijai uzdotiem jautājumiem.

Lekcijas notiek Eiropas veiksmīgu sieviešu akadēmijas mentoringa projekta gaitā, kurā 12 jaunas sievietes pilnveido savu līderības potenciālu pieredzējušu profesionāļu vadībā. Programma veidota tā, lai dalībnieces mācītos ne tikai tradicionālajā «viens pret viens» mentoringa modelī, bet arī apmainītos ar zināšanām, prasmi un pieredzi plašākā lokā.

Reklāma
Reklāma

“Ar nodarbību tiešraidi internetā gribam paplašināt to sieviešu loku, kurām šī var būt noderīga informācija. Aicinām sekot lekcijām un sazināties ar mums par tālākajām lekcijām”, aicina projekta vadītāja Kalniņa.

Nākamās lekcijas paredzētas 21.novembrī plkst. 17 un 12.decembrī plkst.17. Tajās tiks skartas kopējās Eiropas un Latvijas politikas un ekonomikas nākotnes jautājumi, lekcijas par organizācijas dibināšanas pamatiem, pārrunu vadību un konfliktu risināšanas mehānismiem.

Projekta mentoru vidū ir Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, bijusī izglītības ministre Tatjana Koķe, Latvijas institūta vadītāja Kārina Pētersone, eksporta atbalsta uzņēmuma “Gateway Baltic” dibinātāja Inese Andersone, mārketinga uzņēmuma “Matka” dibinātāja Inese Apse-Apsīte, "Latvijas Dzelceļa" projektu vadītāja un bijusī politiķe Aija Poča, mediācijas eksperte Ulla Zumente-Steele, Ķelle, Kleinberga un “Citadeles' bankas personāldaļas vadītāja Anita Gaile.

Projektu atbalsta EK pārstāvniecība Latvijā.

“Vadības un līdera prasmes var iemācīties, tās nav kādam dzimumam vai noteikta rakstura cilvēkiem piemītoša privilēģija,” portālam "mammamuntetiem.lv" norādīja Kalniņa. «Tāpēc Eiropas veiksmīgu sieviešu akadēmija vēlas izmantot Latvijas izcilo sieviešu potenciālu, lai to strukturētā veidā nodotu jaunākajām kolēģēm.»