Kastaņas ziedi asinsvadu un iekaisumu ārstēšanai

Kastaņa, kas ik pavasari mūs priecē ar krāšņām svecēm savos zaros, ir vērtīgs ārstniecības augs, kas noder iekaisušu, paplašinātu vēnu ārstēšanai, tuberkulozes profilaksei un artēriju iekaisumu ārstēšanai. Kastaņu šo īpašību dēļ var dēvēt  par asinsvadu dakteri.

Kastaņas ziedi

FOTO: Shutterstock.com

Kastaņas ziedi

Kastaņu augļus var lietot arī iekšķīgi - saaukstēšanās, bronhīta, garā klepus gadījumos dzer kastaņu pulveri pa naža galam trīs reizes dienā.

 

Pret kaulu un locītavu sāpēm gatavo kastaņu izvilkumus spirtā un uzlējumus.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte: Izvilkumam uz 100 gramiem kaltētu kastaņu ziedu vai sasmalcinātu augļu uzlej litru degvīna, periodiski sakrata un ļauj ievilkties divas nedēļas. Pēc tam izfiltrē un lieto sāpošo vietu ierīvēšanai. Varikozām vēnām izmanto kastaņu ziedu vai augļu izvilkumu spirtā, ko lieto kompresēm, vai arī pagatavo ziedi – sasmalcinātus kastaņu augļus vai ziedus (abu veidu drogām ir vienlīdz efektīva iedarbība) samaisa ar cūku taukiem, līdz veidojas bieza masa. Ar to iesmērē slimības skartās vietas.


Recepte: Žāvētus ziedus lieto tinktūras pagatavošanai. Ņem 30 gramu ziedu, tas ir tik, cik brīvi ietilpst puslitra burciņā, aplej ar puslitru degvīna un tur 7 dienas siltā, tumšā vietā. Lieto pa 10-15 pilieniem trīs reizes dienā pirms ēšanas un ārīgi, ierīvējot virs sāpošajām vēnām, kā arī locītavām. 


No ārsta, fitoterapeita Artūra Tereško grāmatas "Dieva dārza ārstniecības augi".

Saistītie raksti