Izveidota jauna informatīva lapa Kontracepcija.lv

"Vēlies seksu, bet ne bēbi? Apsveicam, Tu esi nokļuvusi pareizajā vietā!" – tā vēsta viena no sadaļām jaunajā mājaslapā. Kontracepcija.lv ir vietnes Your-Life.com versija latviešu valodā.

FOTO: Shutterstock.com

Tajā atrodama noderīga informācija un tiek piedāvāta iespēja veikt testu, lai noskaidrotu, kura kontracepcijas metode sievietei ir piemērotākā. Pēc tam var sīki izpētīt katru no vairāk nekā 15 kontracepcijas metodēm, salīdzinot to efektivitāti, lietošanas veidu un piemērotību konkrētās sievietes vajadzībām.

"Pie mums ir iegājies, ka kontracepciju uzreiz saistām ar nevēlamu grūtniecību, ar abortu. Koncentrējamies uz baidīšanu, nevis uz to, ka līdz ar efektīvu kontracepcijas metodes izvēli sievietei būs labākas attiecības ar partneri, būs jaukākas sajūtas seksā, lielāka drošības izjūta. Katram jautājumam var un vajag pieiet no pozitīvās puses," stāsta habilitētā medicīnas doktore, RSU profesore Gunta Lazdāne.

Tomēr statistikas dati rāda, ka Latvijā 2017. gadā katru darbadienu veica 20 legālus abortus. Arī pieaugošā avārijas kontracepcijas lietošana norāda uz mūsu sabiedrības problēmu – ļoti maz iedzīvotāju lieto efektīvu kontracepciju. Vairākums Latvijas sieviešu, kas veikušas abortu, atzīst, ka nav lietojušas efektīvu kontracepciju, – izmantojušas prezervatīvu (kas ir salīdzinoši efektīvi tikai tad, ja to pareizi lieto), pārtraukto dzimumaktu vai nav izsargājušās vispār.

Kontracepcija.lv var izpētīt, kuras ir efektīvākās metodes, uzzināt, kā tās darbojas. Turpat var arī izlasīt par hormonu darbību, menstruācijām, seksuāli transmisīvajām infekcijām. Atrodami ieteikumi, kā par izsargāšanos runāt ar savu partneri, ārstu, vecākiem. Mājaslapa palīdz gaisināt mītus, sniedzot atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.
 

 

 

Reklāma
Reklāma