Septiņas neparastas dziednieciskas sīpola īpašības

Sīpols nav tikai virtuves iemītnieks. Gadu simtiem tas ir izmantots veselības un skaistuma uzlabošanai. Pamēģini kādu no zemāk minētajām metodēm, ja ir tāda nepieciešamība. 

Lietojot, atceries, ka sīpola sula ir kairinoša un ir cilvēki, kuriem tā var izsaukt arī alerģisku reakciju.

FOTO: Shutterstock.com

Lietojot, atceries, ka sīpola sula ir kairinoša un ir cilvēki, kuriem tā var izsaukt arī alerģisku reakciju.

Pret temperatūru
Ideāls līdzeklis, ko var izmantot temperatūras samazināšanai maziem bērniem. Sagrieziet sīpola galviņu lielos ripuļos, izmērcējiet tos ābolu etiķī un pielieciet šo kompresi pie slimnieciņa pēdām.  Augsta temperatūra nokrītas ļoti ātri. 


Asiņošanas apturēšanai
Sīpola sula dziedē sīkus nobrāzumus un asiņojošas traumas. Ja saimniekojot virtuvē, esi sagriezusi pirkstu, pieliec pie savainotās vietas marlē ietītu sīpola gabaliņu. Griezums dzīs ātrāk, ja šādu kompresi pieliksiet pie brūces biežāk.
 

Zāles pret apdegumiem
Šķiet, neticami, ka gabaliņš sīpola ir labākais līdzeklis pret saules apdegumiem uz ādas. Uzlieciet gabaliņu sīpola un atstājiet to uz 2 minūtēm. Apdegusī vieta sāpēs mazāk un sadzīs ātrāk. 


Sīpols pret klepu
Sīpolu sula izsenis ir bijis pārbaudīts un efektīvs līdzeklis pret klepu.  Lai to varētu apēst, sagrieziet smalki sīpolu, apberiet ar cukuru vai vēl labāk  - medu. Mazina kairinošu klepu, palīdz atveseļoties. 


Pret galvas un ausu sāpēm
Uzskata, ka mazs sīpola gabaliņš ausī samazina gan ausu, gan galvas sāpes. Pirms šo tautas metodi mēģināt, lūdzu, pārliecinieties, vai sīpola gabaliņu varēsiet droši dabūt no auss ārā, kā arī neturiet to pārāk ilgi maigajā auss ejā. 


Samazina rētas
Neticami, ka sīpols samazina rētu veidošanos. Uz ķirurģisko operāciju rētām, ka tās ir jau sadzijušas, var uzlikt pārgrieztu sīpolu un regulāri ar to paberzēt rētaudus. 
 

Reklāma
Reklāma

Pret bišu kodumiem
Un ne tikai bišu, bet arī odu, lapseņu un citu kukaiņu kodumiem labi palīdz sīpola gabaliņš. Tūska samazināsies, kukaiņa ielaistā inde ātrāk tiks ārā no audiem un mazināsies nieze un sāpes.