4 padomi, kā rūpēties par kāju skaistumu vasarā!

Ir pienākusi sezona, kurā tiekam lutināti ar saules stariem un atsvaidzinošām peldēm. Kamēr vasaras garderobe, iespējams, ir saskaņota jau labu laiku atpakaļ, šajā laikā svarīgi parūpēties ne vien par sava apģērba, bet arī ādas skaistumu. Katra mūsu ķermeņa zona prasa īpašas rūpes, tāpēc šoreiz vairāk pievērsīsimies tieši padomiem par to, kā rūpēties par savu kāju skaistumu un veselību vasarā. 

Kāju skaistums būs atkarīgs no tā, cik kopta un vesela izskatās āda. Viena no īpaši kopjamām zonām ir pēdas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kāju skaistums būs atkarīgs no tā, cik kopta un vesela izskatās āda. Viena no īpaši kopjamām zonām ir pēdas.


Lai izprastu, kā savām kājām vasarā likt justies un izskatīties labi, vispirms jāsaprot, kādas ir galvenās problēmas un to avoti, ar kuriem nākas saskarties vasarā. Pirmkārt, vasara ir īpašs periods, jo šajā laikā nereti krasi mainās mūsu dzīves ritms un ieradumi – daudz vairāk tiek nēsāti šorti vai svārki, biežāk arī pastaigājamies basām kājām. Lai arī šādi ieradumi ir neatņemama vasaras sastāvdaļa, kas palīdz izbaudīt tās burvību, to dēļ ir nepieciešams īpaši pievērst uzmanību kāju kopšanai. Papildus tam kāju veselību ietekmē arī laikapstākļi – karstā laikā aktuāla problēma ir kāju tūska. 


1. Aizsardzība pret kaitīgo saules starojumu

Dodoties sauļoties, vienmēr jāatceras uzklāt saules aizsargkrēmu ar ādas tipam un iesauļošanās pakāpei atbilstošu SPF filtru. Ideāli, ja tas pasargā arī no kaitīgajiem UVA un UVB stariem. Nereti ar līdzekli tiek ieziesta vien seja, rokas un mugura, aizmirstot par vienlīdz saules stariem pakļauto kāju ādu. Lai uzturētu kājas veselas un skaistas, allaž jāatceras ar krēmu bagātīgi noklāt arī tās. Turklāt saules iedarbība ir vienlīdz spēcīga ne vien pludmalē, bet arī pilsētā, līdz ar to, ja vēlamies ģērbt šortus vai svārkus, jāparūpējas arī par kāju aizsardzību.

Sausa kāju āda neizskatīsies tik pievilcīgi kā labi mitrināta āda, jo tai trūks tvirtuma un mirdzuma.

2. Svaiguma uzturēšana

Karstam laikam raksturīga ķermeņa reakcija ir pastiprināta svīšana. Īpaši nēsājot slēgtus apavus, rodas nevēlama blakusparādība – nepatīkams aromāts. Par laimi aptiekās pieejami dezodoranti un krēmi, kas paredzēti īpaši kājām. Tāpat iespējams iegādāties arī aerosolus, kas paredzēti izsmidzināšanai nevis tieši uz ādas, bet gan apavos. Labākā līdzekļa izvēlē vienmēr iespējams konsultēties ar farmaceitu. 

 

3. Kāju skrubēšana un mitrināšana

Reklāma
Reklāma

Kāju skaistums būs atkarīgs no tā, cik kopta un vesela izskatās āda. Viena no īpaši kopjamām zonām ir pēdas. Kā zināms, cilvēka āda nepārtraukti atjaunojas, no tās atdaloties sausajām ādas šūnām. Pēdas ir tā ķermeņa daļa, kur bieži vien uzkrājas vecās ādas virskārta. Ja tam netiek pievērsta uzmanība, papēži kļūst negludi un cieti. Izmantojot skrubi pat vien reizi nedēļā, iespējams padarīt pēdas ievērojami gludākas un maigākas.  
Pēc skrubja lietošanas nākamais solis ir pēdu mitrināšana. Te nu būs pieejami ļoti dažādi varianti gan normālai, gan problemātiskai un saplaisājušai ādai. Galvenais, lai līdzeklis sniegtu dziļu mitrināšanu un nepieciešamības gadījumā sniegtu arī dziedējošu efektu. 
Mitrināšana un barošana nepieciešama ne vien pēdu, bet arī kāju ādai. Vasarā kāju skaistumu ietekmē saules starojums, jūras ūdens, kā arī atbrīvošanās no liekajiem matiņiem – visu šo apstākļu rezultātā āda var kļūt jutīgāka un sausāka. Sausa kāju āda neizskatīsies tik pievilcīgi kā labi mitrināta āda, jo tai trūks tvirtuma un mirdzuma. Tomēr šī situācija ir viegli novēršama – atliek vien izvēlēties atbilstošu kopšanas līdzekli. 

 

4. Kāju veselības problēmu risināšana

Vasara ir laiks, kad īpaši var saasināties kādas kāju veselības problēmas, un nereti tas izpaužas kā sāpes un tūska karstākajās vasaras dienās. Lai arī nelielu tūsku novēro daudzi, piemēram, ilgstoši pastaigājoties karstā vasaras dienā, tās pastiprināti simptomi var liecināt par traucējumiem venozajā attecē. Tādā gadījumā jāuzlabo asinsrite, kam paredzēti īpaši preparāti gēlu veidā – to lietošana arī mazinās nepatīkamo smaguma sajūtu kājās. 
Pastaigas basām kājām mājās, pagalmos, pie peldbaseiniem un pludmalē - daudzi atzīst, ka tā ir būtiska lieta, lai pa īstam sajustu vasaras pieskārienu. Tomēr pārvietošanās basām kājām publiskās vietās palielina inficēšanās risku ar nagu sēnīti. Ja nu šī problēma ir piemeklējusi, nav jākautrējas griezties pie ārsta, kā arī vērsties aptiekā pēc līdzekļiem – piemēram, krēmiem, aerosoliem vai aplikatoriem - sēnītes ārstēšanai.  


Pareizas rūpes par kāju veselību un skaistumu vairo komfortu un ķermeņa labsajūtu – tas noteikti būs jums pateicīgs!  


Avots: www.apotheka.lv