Nelaba dūša? Iespējams, tev ir "viedtālruņu slimība"

Pētnieki ir secinājuši, ka mūsdienās bieži vien, kad cilvēki sajūt nelabu dūšu vai galvas reiboņus, pie vainas varētu būt pārāk intensīva viedtāltuņu lietošana. 

Pārāk ilga viedtālruņa lietošana var izraisīt nelabu dūšu un reiboņus.

FOTO: Shutterstock.com

Pārāk ilga viedtālruņa lietošana var izraisīt nelabu dūšu un reiboņus.


Pētnieki uzskata, la šo slimību cilvēks iegūst, braucot dažādos transporta līdzekļos un vienlaikus skrullējot telefona aplikācijas. Ārsti uzskata, ka tieši tāpēc daudzi cilvēki, kuri lieto telefonu un dažādas aplikācijas, bieži izjūt sliktu dūšu un reiboņus.


Ārsts un cilvēku uzvedības pētnieks Siriels Dīls (Cyriel Diels) apgalvo: ”Šī ir milzīga problēma, kas ir pastumta maliņā un tiek ignorēta, un to dara tehnoloģiju industrija.” Par slimību ārsts saka: ”Tā ir ķermeņa dabiska reakcija nedabiskos apstākļos.” Ārsts izskaidroja, ka parādība veidojas, kad smadzenēs veidojas mākslīga ilūzija, ka ķermenis atrodas kustībā, lai gan patiesībā tā nav.
”Jūsu līdzsvara izjūta ir citādāka kā jūsu pārējās maņas, un tai ir dažādas iezīmes,” ārsts skaidro. ”Kad šīs sajūtas ir apmulsušas, cilvēks jūtas apjucis un mokās ar nelabumiem.”


Daži no ”viedtālruņu slimības” simptomiem ir nelabumi, nogurušas acis, reiboņi, nespēja koncentrēties, svīšana un galvassāpes. Ārstu komanda min, ka tie, kas mocās ar bezmiegu un migrēnām, varētu būt ”viedtālruņu slimības” skarti.


Ārsti iesaka ikvienam izvairīties no ilglaicīgas telefona lietošanas, ievērot pārtraukuma brīžus un maziet izkustēties. Ārsti arī min, ka mainot fokusu no viedtālruņiem, televizora ekrāniem vai datora, cilvēks spēj pasaudzēt savu redzi un novērst ”viedtālruņu slimības” simptomus.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: http://www.mirror.co.uk/

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli Mammamuntetiem.lv