Zaļais dzīvesveids: Dzīvot zaļi mudina kaitīgais darbs

Lai aktualizētu zaļo domāšanu un atbilstošu dzīvesveidu, Latvijas zaļās farmācijas kompānija “Silvanols” projekta "Daba dziedē" ietvaros organizē zaļā dzīvesveida padomu konkursu. Pārdomas iesūtījusi portāla mammamuntetiem.lv latītāja Ira Bernāte. 

 
No ērtās mašīnas esam pārsēdušies uz veselīgajiem velosipēdiem

FOTO: Shutterstock.com

No ērtās mašīnas esam pārsēdušies uz veselīgajiem velosipēdiem

Mana ģimene dzīvo Valmierā. Strādāju ķīmiskajā tīrītavā. Darbs ir kaitīgs, tāpēc mājās un ikdienā cenšos ēst dabiskāk, lietot saudzīgāku tīrīšanu.
 

Galvenais, ko esmu mainījusi savā dzīvē - esmu sākusi braukt ar velosipēdu ikdienā. Uz darbu un atpakaļ. Pašlaik ir atvaļinājums, tad braucam abas ar meitu gan uz veikalu, gan tālākos izbraucienos. Abām tas patīk.
Vīrs gan nepiedalās, toties viņš ir sācis braukt ar motociklu. Tomēr labāk nekā ar mašīnu.

Kādreiz, kad abi dvīņu dēli vēl bija mazi, mana aizraušanās bija zāļu tēju lasīšana. Tagad esmu to atkal atsākusi darīt. Katru gadu pastaigājoties salasu pelašķus, asinszāli, nātres, liepziedus, raspodiņus.

Bet galvenais mūsu ģimenē ir dažādu dārzeņu, augļu un ogu saldēšana. Vīramātei ir divas saldētavas, kur tiek salikts visi dārza labumi un pārējais, kas ir pieejams vasarā.

Meitai un visai ģimenei ļoti garšo saldētās ogas ziemā. Arī labākie ievārījumi sanāk no atkausētam ogām, kas sajauktas ar medu vai cukuru. Man pašai ļoti garšo saldētas upenes ziemas vakaros. Tās var grauzt kā konfektes. Gardas ir arī saldētas smiltsērķšķu ogas. Varbūt tāpēcmeita praktiski neslimo. Arī pieaugušie slimo maz.
Savukārt mans mīļākais brokastu variants jau ilgāku laiku ir Musli Graci Tievais vai Enerģiskais ar jogurtu..

Mājas tīrīšanā jau daudzus gadus mans mīļākais variants ir Norwex lupatiņas un ūdens. No dabiskajiem tīrīšanas līdzekļiem vislabāk patīk soda un citrons.
 

Cenšamies dzīvot zaļāk un tāpēc visu gadu krājam makulatūru , jo meita mācās Viesturskolā, kura ir eko skola. Makulatūru nododam skolā un esam vieni no līderiem klasē. Tāpat nododam arī baterijas. Tur mums ļoti palīdz tētis. Šogad savācām 11.32 kg  bateriju. 
 

 

Reklāma
Reklāma

Savus zaļā dzīvesveida padomus un pieredzi sūti uz liga@mammam.lv līdz 15. jūlijam, norādot savu vārdu un uzvārdu, tālruņa numuru, bērnu vecumu.  Ģimenes, kuras dosies uz nometni, izziņosim 16. jūlijā. 

Vairāk par konkursu lasi Pastāsti, kā tu dzīvo zaļi un kopā ar ģimeni brauc uz BEZMAKSAS 3 dienu nometni "Daba dziedē"