Sagatavo ādu pavasarim! Tava āda ir pelnījusi vislabāko kopšanu

Rūpējoties par savu izskatu, cilvēks agri vai vēlu nonāk pie atziņas, ka vislabāko rezultātu var sasniegt tad, ja šīs rūpes nav kampaņveidīgas, bet pastāvīgas. Ādas kopšanā reti kuram izdodas pilnīgi izvairīties no jebkādām kļūdām, jo tās rodas gan pieredzes trūkuma un nejaušas nevērības dēļ, gan tāpēc, ka savulaik valdījuši maldīgi uzskati, kurus uz savas ādas izjūt veselas paaudzes.

Kosmētikas produktu klāsts patiešām ir plašs, bet nav daudz tādu, kurus var ieteikt lietošanai pēc lāzerprocedūrām, lai samazinātu tūsku, apsārtumu, velkošu siltuma sajūtu un citas nepatīkamas izpausmes, kas var īslaicīgi rasties. Meklējot šādus produktus, iepazinām Francijā radīto Altacare kosmētiku. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kosmētikas produktu klāsts patiešām ir plašs, bet nav daudz tādu, kurus var ieteikt lietošanai pēc lāzerprocedūrām, lai samazinātu tūsku, apsārtumu, velkošu siltuma sajūtu un citas nepatīkamas izpausmes, kas var īslaicīgi rasties. Meklējot šādus produktus, iepazinām Francijā radīto Altacare kosmētiku. Publicitātes foto.

 

FOTO: Lāzermedicīnas klīnikas ārste Kristīne Zabludovska

 

Lai gan mēdz teikt, ka āda atceras visus pāridarījumus, ar zinošu speciālistu un mūsdienīgu tehnoloģiju palīdzību daudz ko izdodas vērst par labu. Bet to, cik noturīgs būs sasniegtais efekts, lielā mērā nosaka rūpīga un pareiza ādas kopšana. 


„Mēs vienmēr domājam, kā vēl vairāk uzlabot mūsu veikto ārstniecisko procedūru rezultātus,” saka Lāzermedicīnas klīnikas ārste Kristīne Zabludovska.

„Procedūras, kuras mēs piedāvājam, ir ļoti dažādas un daļa no tām saistīta ar asinsvadu lāzeru vai frakcionēto CO2 lāzeru  izmantošanu. 


Ieskaties: http://lazermedicinasklinika.lv/lv/novecojosas-adas-atjaunosana

 

Tādēļ aktuāls bija jautājums par kosmētikas produktiem, kas atvieglo un saīsina rehabilitācijas periodu pēc procedūrām. Mērķtiecīgi sākām tādus meklēt.” 


Acīmredzot šos produktus jums nācās izvēlēties no ļoti plaša klāsta?
Kosmētikas produktu klāsts patiešām ir plašs, bet nav daudz tādu, kurus var ieteikt lietošanai pēc lāzerprocedūrām, lai samazinātu tūsku, apsārtumu, velkošu siltuma sajūtu un citas nepatīkamas izpausmes, kas var īslaicīgi rasties. Meklējot šādus produktus, iepazinām Francijā radīto Altacare kosmētiku, par kuru bija labas atsauksmes gan no medicīnas profesionāļiem, gan no pacientiem. Piemēram, popularitāti iemantoja hialuronskābes maskas, kas tiek ieteiktas pēc plastiskām operācijām, bet noder arī pēc asinsvadu procedūrām, jo šīs maskas ir atvēsinošas, mitrinošas un rada ļoti patīkamu sajūtu. Tie, kuri šīs maskas izmēģina, bieži uzsāk lietot tās ikdienā, īpaši, ja jāpošas kādam pasākumam, bet nav laika aiziet pie kosmētiķa. Ir arī speciāli produkti, kas samazina sejas sārtumu, tie domāti, lai sagatavotu ādu pirms mūsu procedūrām un arī lietošanai pēc tām. 


Ieskaties:

http://ameda.lv/lv/produkti/anti-aging-kosmetika/dermastir-hyaluronic-pec-operacijas-sejas-maska

 

Reklāma
Reklāma

Vai pieejami arī šī paša ražotāja kosmētikas produkti  ādas kopšanai mājās?
Jā, Altacare ir līdzīgas produktu līnijas kā citiem ražotājiem: attīrošie līdzekļi, produkti dažādiem ādas tipiem, dažādām sejas ādas problēmām. Piemēram, ja ādai trūkst mitruma, parādās aizvien izteiktākas krunciņas, samazinās ādas tvirtums vai ir izteikta hiperpigmentācija, ir speciāli produkti ampulu un tvisteru formā, kas noteiktu laiku lietojami intensīva kursa veidā. Šie produkti satur retinolu, hialuronskābi, kolagēnu, koenzīmu Q10. u.c. Katam cilvēkam mēs varam individuāli ieteikt to, kas viņa ādai tobrīd ir nepieciešams. Piedāvājumā ir arī  kaviāra krēmi dienai un naktij; speciālie  krēmi, kas domāti ādai ap acīm un daudz citu produktu. Jāņem vērā arī lietotāja vecums. Piemēram, retinola preparātus jaunai sievietei parasti neiesaka, viņai vairāk jārūpējas par ādas mitrināšanu, kas ir svarīga gan vasarā, kad sejas āda kļūst sausa saules ietekmē, gan ziemā, īpaši, kad ir apkures sezona un nākas uzturēties telpās ar sausu gaisu. Ja ir izteiktas novecošanās pazīmes, tad spēcīgākais preparāts ir retinols, tāpēc piedāvājam retinola ampulas vai tvisterus. Ja ir ādas hiperpigmentācija, mēs, iespējams, piedāvāsim papildus citām procedūrām preparātus, kuri satur kojskābi, kam piemīt balinošas īpašības. 


Kaut gan pavasara saule tikai tuvojās- aktuāls ir jautājums par ādas aizsardzību no saules ultravioletajiem stariem. Kā šī kosmētika to nodrošina?
Ikdienas lietošanai domātajam Altacare dienas krēmam atšķirībā no daudziem citiem saules aizsargfaktors (SPF) ir  30. Tas nozīmē, ka, dodoties parastās ikdienas gaitās, pietiek šo krēmu uzziest no rīta. Protams, ja cilvēks uzturas ārā, tad saules aizsargkrēms jāuzklāj par jaunu ik pēc 2 – 3 stundām. Ir arī speciālais saules aizsargkrēms, kura SPF ir 50. Tas pieejams divos veidos – tonējošais un parastais. Tonējošais saules aizsargkrēms ir īpaši iecienīts, jo tas piešķir ādai dabisku, skaistu toni un ir matējošs, kas ir īpaša priekšrocība karstā laikā, kad cilvēki vairāk svīst. Lietojot šo krēmu, var efektīvi mazināt nevēlamo ādas spīdumu. Šogad ļoti agri novēro augstu saules aktivitāti, tāpēc saules aizsargkrēmu lietošanai jāpievērš uzmanība. Ādas aizsardzība no saules ir pirmais solis cīņā ar ādas novecošanos. Ja par to nedomā, var dabūt ādas apdegumu un paaugstināt ādas vēža attīstības risku, bet, kad UVA stari iekļūst dermā, tie izjauc kolagēna struktūru un veidojas sīkās krunciņas, kas īstenībā ir saules bojājums, kā arī pigmentācija, ar kuru pēc tam cīnīties ir ļoti grūti. Saules aizsargkosmētika jālieto ne tikai tāpēc, lai maskimāli samazinātu risku kādreiz saslimt ar ādas vēzi, bet arī tāpēc, lai sejas āda pēc iespējas ilgi būtu gludāka un tvirtāka. Sauļošanās kā brīvā dabā, tā solārijā padara cilvēku vizuāli vecāku par saviem gadiem. 

 

FOTO: Altacare kosmētika ādas kopšanai un aizsardzībai. Altacare kosmētika – hialuronskābes maskas, ādu attīrošie līdzekļi, saules aizsargkrēms un citi līdzekļi cīņai pret ādas novecošanos - Lāzermedicīnas klīnika.


Karstums ietekmē arī pašus kosmētikas produktus un tie ātrāk bojājas. Kā uzglabāt šos līdzekļus?
 Lietojot Altacare kosmētiku, par šo jautājumu nav jāraizējas. Produkti ir pildīti tādos kā termosiņos, kuri uztur konstantu temperatūru, tur netiek klāt skābeklis, kas samazina produktu efektivitāti, tāpat arī gaisma un mikrobi. Iepakojums aprīkots ar atsperīti, kas ļauj izspiest nelielu produkta daudzumu, neskarot pārējo saturu. 


Vai nepieciešama speciālista konsultācija, lai pareizi izvēlētos Altacare produktus?
Ja runa ir par pacientiem, kuriem mēs veicam ārstnieciskas procedūras, tad iesakām viņiem konkrētus līdzekļus no speciālās produktu līnijas, kas domāta tieši lietošanai pēc šīm procedūrām, bet parastai ādas kopšanai ikdienā atbilstoši savam ādas tipam visus šos attīrošos līdzekļus, krēmus, aizsargkrēmus un citu kosmētiku var lietot ikviens bez speciālas konsultācijas.  Svarīgi ir ievērot pareizu sejas ādas kopšanas secību. No rīta jālieto dienas krēms, kas satur saules aizsargfiltru un tad, ja ir kāda ādas problēma, attiecīgi jāizmanto kāds papildus produkts, piemēram, tvistera vai ampulas formā. Lai pārliecinātos, vai kāda no produktu sastāvdaļām neizraisa paaugstinātas jutības reakciju, mēs parasti piedāvājam aktīvākos produktus izmēģināt. Ja iecerēts lietot ampulu produktus, vispirms iesakām iegādāties vienu ampulu un izmēģināt, vai nav novērojama nepanesība. 


Mūsu klīnika un e-veikals www.ameda.lv ir vietas, kur iespējams iegādāties Altacare produktus. Orientēties šajā sortimentā palīdz speciāli apmācīti darbinieki. 



Raksts tapis sadarbībā ar Lāzermedicīnas klīniku.

 

Adrese: Kokneses pr 18, Rīga
tel: 67374747, 67374744