Vasara – izdevīgs laiks lāzeroperācijām

Uzzinot, ka vēnu lāzeroperācijas Dr. Mauriņa Vēnu klīnikā ar visizdevīgākajiem noteikumiem tiks piedāvātas tieši vasaras mēnešos, pirmajā brīdī gribas jautāt – kādēļ tā? Vai tad vasara nav uzskatāma par vēnu lāzeroperācijām nepiemērotu gadalaiku? 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

FOTO: Dr. med Uldis Mauriņš ir absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju, izgājis apmācības Paula Stradiņa klīniskajā slimnīcā (rezidentūra ķirurģijā). Doktora grādu ieguva Bonnas universitātē. Disertācijas darba vadītājs bija profesors Eberhards Rābe  - starptautiski atzīts flebologs, eksperts venozo saslimšanu diagnostikā un ārstēšanā.

 

Ieskaties: www.venucentrs.lv

Adrese: Rīga, Kokneses pr.18a, tel.nr. 67374747; 67374744      

 

 

„Lai iedrošinātu un rosinātu pacientus operēt vēnas tieši vasaras mēnešos, jūnijā šīs operācijas būs pieejamas ar 30%, jūlijā – ar 25% un augustā ar 20% atlaidi,” stāsta klīnikas vadītājs, ķirurgs flebologs Uldis Mauriņš. „Sabiedrība jau ir informēta, ka mūsu klīnikā ieviests jauns, uz zinātnisko pētījumu rezultātiem balstīts vēnu ārstēšanas koncepts. Operācijās izmantojam starptautiski atzītās vācu firmas Biolitec lāzersistēmas ar visjaunākās paaudzes dubultajiem lāzervadiem, kas ļauj slēgt stumbra vēnu minimāli traumatiskā un nesāpīgā veidā; ārstēšana ilgst vidēji 15 minūtes, tā ir labi panesama, pacients uzturas klīnikā aptuveni stundu un pēc tam var atgriezties pie savām ikdienas aktivitātēm, bet nākamajā dienā iet uz darbu vai, ja vēlas, doties uz pludmali.

 

 

Kas notiek ar mazākiem vēnu atzarojumiem pēc stumbra vēnas slēgšanas? 

Sākotnējā ārstēšanas posmā pacientam tiek slēgti tikai slimie stumbra vēnas posmi, vai nu tā ir lielā zemādas vēna vai mazā zemādas vēna vai kādi lielāki atzarojumi. Pēc tam nogaidām noteiktu laiku, parasti trīs mēnešus, un tad izvērtējam, vai nepieciešami vēl kādi papildu pasākumi, kam galvenokārt ir kosmētisks raksturs. Likvidējot slimo vēnu, kas atrodas dziļāk audos, virspusē redzamie atzarojumi samazinās tik tālu, ka vairs nerada pacientiem problēmas – kājas beidz pietūkt un sāpēt, ir samazinājušās ādas izmaiņas, gaita atgūst vieglumu. Ar šo vēnu ārstēšanas metodi mēs gribam izmainīt ārstēšanas filozofiju, kas uzskata, ka visas vēnas tūlīt ir jāoperē. 

 

Ko no tā iegūst pacients? 

Kad mēs veicam šo ārstēšanu vairākos posmos, tad to varam izdarīt mazāk traumatiski. Liela daļa pacientu pie mums vēršas tāpēc, ka viņiem nepatīk, kā izskatās kāja kādās konkrētās vietās. Senos laikos, kad nebija tādu diagnostikas iespēju kā šodien, dakteri tiešām ārstēja un operēja to, kas bija redzams uz ādas, un rezultāti nebija tik labi. Šajā gadījumā mēs ārstējam cēloni, kuru esam diagnosticējuši ar duplekssonogrāfijas metodi, un pēc  tam redzamās vēnu slimības izpausmes samazinās tik tālu, ka 80% pacientu atzīst – tās vairs netraucē. Līdz ar to mums nevajag lieki traumēt kājas audus. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Kādas mēdz būt biežākās sekas, ja audi tikuši traumēti? 

Piemēram, šonedēļ veicu vēnu lāzeroperācijas abām kājām kādai pacientei, kura bija ieradusies no Maskavas. Viņu nodarbināja jautājums, kas man sākumā bija nesaprotams: vai pēc jūsu ārstēšanas mainās kājas forma? Paciente bija novērojusi, ka daudziem paziņām pēc vēnu operācijas ir izmainījušies kāju apveidi. Ja traumatiski tiek operēti vēnu atzarojumi, tad tiek bojāti arī audi ap vēnu, šinī gadījumā tie ir limfvadi. Tas notiek katram otrajam pacientam, kuram vēnas operētas ar klasisko ķirurģisko metodi. Rezultātā attīstās limfātiska tūska. Ļoti smagos gadījumos tas manāms jau ļoti drīz, bet parasti pēc operācijas paiet 3–5 gadi, līdz pacients sāk sūdzēties par pēdu un apakšstilbu tūsku. Reizēm viņš to nemaz nesaista ar senāk veikto operāciju. Nereti mēs, izmeklējot šādus pacientus, konstatējam, ka ar vēnām viss ir kārtībā, bet limfātiskā problēma ir nopietna. 

 

Kā to ārstē un cik ilgu laiku tas prasa? 

Diemžēl to nevar izārstēt un aizmirst. Šai problēmai būs nopietna ietekme uz visu turpmāko dzīvi, ar to nāksies pastāvīgi nodarboties, būs nepārtraukti vajadzīgi dažādi tūsku reducējoši pasākumi – kā kompresijas terapija, manuālās un aparātu limfodrenāžas procedūras, kā arī būs daudz lielāks komplikāciju, piemēram, rozes iekaisuma, risks. Rezultātā, izvēloties lētāku ārstēšanu vēnām, cilvēks būs saņēmis problēmu, kuras risināšana ir ļoti dārga.

 

 

Cik liels ir to pacientu īpatsvars, kuri vēršas pie jums ar sūdzībām par kāju izskatu, pirms vēl attīstās nopietnās vēnu veselības problēmās? 

Apmēram 50 procentiem no mūsu pacientiem rūp tieši kāju skaistums un gribētos, lai tādu būtu vēl vairāk. Cilvēku, kurš pats nevēlas šajā procesā iesaistīties, reizēm ir diezgan grūti ārstēt. Piemēram, gadās, ka, ieguldot ļoti lielas pūles, sekmīgi esam ārstējuši smagu, ielaistu trofisku čūlu. Pacients saņem tālākos ieteikumus, kā dzīvot un uzturēt savu kāju, bet pēc zināma laika viņš atgriežas – čūla atkal atjaunojusies, jo cilvēks nevienu ieteikumu nav ievērojis. Ir ļoti skumji, ja pacients nenovērtē sasniegto rezultātu un nedara neko, lai to noturētu.

 

Dr. Mauriņa Vēnu klīnikā vislielākās atlaides ir tieši vasarā. Piesakies arī Tu un ietaupi līdz 30% vēnu ārstēšanai. Tik zemas nav nekur citur Latvijā!

 

Ieskaties: www.venucentrs.lv

Adrese: Rīga, Kokneses pr.18a, tel.nr. 67374747; 67374744