Rūpes par intīmo higiēnu mēnešreižu laikā

Kā senākos laikos sievietes tika galā ar intīmo higiēnu, īpaši mēnešreižu laikā, mēs varam tikai iztēloties. Mūsdienās, par laimi, ir dažādi piederumi, kas ļoti atvieglo dzīvi – paketes un tamponi, ieliktnīši un apmazgāšanās līdzekļi.

Rūpes par sevi ir viens no labas pašsajūtas nosacījumiem.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Rūpes par sevi ir viens no labas pašsajūtas nosacījumiem.

 

Plašais piedāvājums. Atliek vien izvēlēties
Veikalos ir plašs klāsts ar dažādiem intīmās higiēnas līdzekļiem - ieliktnīši ikdienai, paketes un tamponi mēnešreizēm, turklāt tos var izvēlēties atkarībā no asiņošanas intensitātes, ieliktnīši urīna nesaturēšanas gadījumiem un mazgāšanās līdzekļi. Sievietēm, kurām ir pastiprināti izdalījumi cikla laikā, ir nepieciešami ieliktnīši. Vislabāk izvēlēties dabīga materiāla veļu un arī ieliktnīšus, kuri starp citu, ir nopērkami arī no dabiskiem materiāliem. Mēnešreižu laikā izvēlies paketes atbilstoši asiņošanas intensitātei. Naktīs, kad nepieciešama pakete visas nakts garumā, ieteicams lietot gaisa caurlaidīgās, elpojošās paketes, kas veidotas no speciāla materiāla, kas pieļauj gaisa pieplūšanu ķermenim. Pieejamas paketes alerģiskām sievietēm. Tās gan ir dārgākas un nopērkamas aptiekās. Ekoloģiskās paketes, tāpat kā parastās paketes, ir veidotas no vairākiem slāņiem, kas labi uzsūc šķidrumu. Tām ir maigs virsējais slānis - dabīgā celuloze, paketes apakšslānis - dabīga kukurūzas plēve. Šo pakešu ražošanā netiek izmantots hlors un parfīms. Latvijas tirgū pamazām sāk parādīties  mazgājamās vairākkārt lietojamās paketes, kas ir draudzīgas ne tikai dabai, bet arī sievietei.
Daudzas sievietes izvēlas lietot tamponus.

Vislabāk izvēlēties dabīga materiāla veļu un arī ieliktnīšus, kuri starp citu, ir nopērkami arī no dabiskiem materiāliem.

Galvenie iemesli, kāpēc sievietes izvēlas šo higiēnas līdzekli, ir piedalīšanās sporta nodarbībās, ērtības, nepatika pret higiēniskajām paketēm, vasaras sezona. Lietojot tamponus, nerodas noberzumi un kairinājumi ārējo dzimumorgānu rajonā. Tāpat asinīm uzsūcoties maksts iekšienē, tiek  novērsts specifiskais aromāts. Tamponu mainīšanas biežums, gluži tāpat kā higiēnisko pakešu mainīšanas biežums, ir ļoti individuāls – no  četrām līdz pat astoņām stundām. Tā kā tamponu nevar sajust, ir iespējams to aizmirst izņemt. Tā gan nevajadzētu darīt, jo tampona ilgstoša atrašanās sievietes ķermenī  var radīt sēnīšu un infekcijas rašanos draudus.

Starp citu. Paketes urīna nesaturēšanas gadījumiem
Pētījumi rāda, ka arvien jaunākas sievietes saskaras ar visai nepatīkamu problēmu – urīna nesaturēšanu. Tā ir ļoti aktuāla problēma, sievietes par to kaunas un slēpj, kaut gan ar šo nepatīkamo situāciju viegli var tikt galā, konsultējoties un saņemot palīdzību no ārsta. Sievietes jūtas ļoti ierobežotas un nomāktas. Nepatīkama situācija var rasties pat nošķaudoties, paskrienot, straujāk pieceļoties. Urīna nesaturēšanas gadījumos vajadzētu izvēlēties speciāli šai problēmai paredzētus ieliktnīšus. Tie atšķiras no parastajām paketēm (pēc struktūras līdzīgi bērna pamperiem), jo ir paredzēti tieši urīna uzsūkšanai un nepatīkamā aromāta mazināšanai.

Intīmās kopšanas līdzekļi palīdz uzturēt vēlamo vidi intīmajās zonās un iznīcināt nevēlamās baktērijas, īpaši karstajās dienās, kad notiek pastiprināta svīšana, un mēnešreižu laikā.

Reklāma
Reklāma

Intīmā higiēna
Ne mazāk svarīga ir speciālo intīmo zonu mazgāšanas līdzekļu izvēle un iegāde. Šādi kopšanas līdzekļi palīdz uzturēt vēlamo vidi intīmajās zonās un iznīcināt nevēlamās baktērijas, īpaši karstajās dienās, kad notiek pastiprināta svīšana, un mēnešreižu laikā. Tāpat mazgāšanās ar šiem speciālajiem līdzekļiem uzlabo pašsajūtu un palīdz novērst nepatīkamas smakas rašanos. Ir pieejami mazgāšanās līdzekļi ar aromātiem un piedevām, tomēr jāatceras, ka alerģiskām sievietēm tos nevajadzētu lietot. Un vēl jāatceras, ka intīmo zonu mazgāšanas līdzekļi nav paredzēti maksts iekšējai mazgāšanai. Tas var izjaukt mikrofloru un veicināt iekaisuma rašanos.
 


Raksta publicēšanu atbalsta Epigen®Intim – gels ikdienas intīmai higiēnai uz glicirizinskābes pamata (saldas lakricas saknes ekstrakts).

Gela mīkstā dabiskā formula speciāli izstrādāta sievietes ķermeņa intīmo zonu ikdienas kopšanai, ņemot vērā fizioloģiskās īpatnības. Epigen®Intim gels intīmai higiēnai satur tikai dabiskas sastāvdaļas. Bez ziepēm, aromatizētājiem un krāsvielām. Gela sastāvā esošajai aktivizētai glicirizīnskābei (saldās lakricas saknes ekstraktam) piemīt kompleksa higiēniska iedarbība. Par lakricas vērtīgajām īpašībām zināms jau sen. Starp šodien austrumu medicīnā lietotajiem augiem lakricai ir galvenā loma, kamēr slavenā ženšeņa sakne ir tikai trešajā vietā. Bez glicirizīnskābes lakricas sakne satur bioloģiski aktīvas vielas (27 flavonoīdu savienojumus – flavonoīdus, halkonus un to izoformas), polisaharīdus, kumarīnus un ēteriskās eļļas. Interesants fakts: daudzās ārzemju publikācijās lakricu dēvē par „sieviešu toniku” tās pozitīvās ietekmes uz sievietes organismu īpatnību dēļ.
Bez tam gela sastāvā ir pienskābe, kas veicina intīmo zonu dabiskā līdzsvara (pH) uzturēšanu, tādējādi aizsargājot tās no kairinājuma un iekaisuma attīstības.

Epigen®Intim intīmās higiēnas gelu iesaka lietot:
Ikdienas higiēniskām procedūrām (īpaši kritiskās dienās un grūtniecības laikā).
Pēc nodarbošanās ar aktīviem sporta veidiem, pēc peldēšanas peldbaseinā vai atklātās ūdenstilpnēs.
Pirms un pēc intīmās tuvības.
Arī vīrieši var lietot ikdienas higiēniskām procedūrām! 

Ieskaties: www.revdi.lv