Kāju vēnu lāzeroperāciju jaunumi

Saudzīga operācija, nesāpīgs pēcoperācijas periods un lētāka cena ir katra pacienta sapnis. Jaunajā Dr. Mauriņa Vēnu klīnikā, kuras plašajās un mājīgajās telpās izvietotas divas operāciju zāles, septiņas konsultāciju un procedūru telpas, kā arī trīs palātas, šos sapņus spēj īstenot. Tuvāk par jaunumiem kāju vēnu ārstēšanā stāsta ķirurgs, flebologs RETS VĪGANTS.

Mežaparka priežu ieskautā modernā ēkā, Jūs sagaidīs profesionālākie ārsti un pretimnākošs personāls, lai padarītu Jūsu vizīti patīkamu un komfortablu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mežaparka priežu ieskautā modernā ēkā, Jūs sagaidīs profesionālākie ārsti un pretimnākošs personāls, lai padarītu Jūsu vizīti patīkamu un komfortablu.

FOTO: "Dr. Mauriņa Vēnu centra" ķirurgs, flebologs RETS VĪGANTS.


 

www.venucentrs.lv

Adrese: Rīga, Kokneses pr.18a, tel.nr. 67374747; 67374744

 

Jaunās klīnikas atrašanās vienā no Rīgas skaistākajām un zaļākajām vietām – Mežaparkā – tā vien mudina jums pajautāt – vai esat arī padomājuši, kā ārstēšanu padarīt pacientam patīkamāku?
Esam padomājuši. Esam radikāli mainījuši pacientu ārstēšanas stratēģiju, un tas tapis iespējams, pamatojoties uz "Dr. Mauriņa Vēnu klīnikā" veikto starptautisko medicīnisko pētījumu rezultātiem. Tagad kāju vēnu ārstēšana kļuvusi daudzveidīgāka un cilvēkam ir lielākas izvēles iespējas, kā un cik daudz ārstēt, vai viņam svarīgāks medicīniskais, kosmētiskais vai dzīves kvalitātes aspekts.
Tātad pacientam varam piedāvāt vairākus ārstēšanas plānus un lāzeroperāciju veidus, izmantojot pēdējās paaudzes dubulto radiālo lāzervadu.

 

 

Kādas priekšrocības sniedz šāda dubulta lāzervada pielietošana?
Pacienta slimās kāju vēnas apstrāde ar diviem lāzera gredzeniem pēc kārtas ļauj samazināt katra gredzena jaudu (enerģiju). Līdz ar to pacientam šī operācija ir mazāk traumatiska un, kā pārliecinājāmies mūsu veiktajos pētījumos, – praktiski nesāpīga, turklāt operācijas laiks ir ievērojami īsāks – vidēji tā ilgst tikai 10-15 minūtes.
Šī operācija ir īpaša ar to, ka tai ir viens etaps, kad ar lāzera enerģiju tiek izārstēta slimā lielā (maģistrālā) zemādas vēna. Un viss! Netiek veikta slimo varikozo sānu zaru izņemšana caur nelieliem papildu dūrieniem vai vēl kādas citas medicīniskas manipulācijas. Operācija un pēcoperācijas periods ir praktiski nesāpīgs. Vai pietiek ar vienu etapu? Jā, jo parasti šī ārstēšana ir tik efektīva, ka lielākajā daļā gadījumu varikozie vēnu sānu zaru paplašinājumi laika gaitā paši samazinās tik lielā apmērā, ka pacients ir apmierināts arī ar kāju kosmētisko izskatu. Un nekas vairāk viņam nav nepieciešams.
Šis operācijas veids ir lieliska iespēja palīdzēt tiem pacientiem, kam svarīgs medicīniskais aspekts, – lai nebūtu komplikāciju, smaguma sajūtas kājās, trombu vai vēnu čūlas utt.

 

Reklāma
Reklāma

Ko varat piedāvāt tiem pacientiem, kam vienlīdz būtiska šķiet kāju vēnu veselība un kāju izskats?  
Protams, piedāvājam iespēju veikt arī tradicionālo lāzeroperāciju – slimās maģistrālās kāju vēnas ārstēšanu, izmantojot iepriekšējās paaudzes lāzera vadu un miniflebektomiju, kad caur milimetru lieliem dūrieniem tiek izņemti ārā neglītie zemādas varikozie vēnu sānu zari. Šādas operācijas pluss ir tūlītējs rezultāts – gan medicīnisks, gan kosmētisks, bet mīnuss – tā ir dārgāka, ilgāka un pacientam sagādā lielāku diskomforta sajūtu.  
Turklāt arī jauno lāzera etapa operāciju veikušie pacienti trīs mēnešus vai pusgadu pēc operācijas varikozos sānu zarus (ja tie viņiem tomēr šķitīs traucējoši) var ārstēt atsevišķi, piemēram, izmantojot skleroterapijas vai miniflebektomijas metodi. Mūsu pētījumi gan liecina, ka vairākums pacientu ir apmierināti ar operācijas rezultātu un neko vairāk nevēlas darīt.


Pacientam ir patīkami apzināties, ka gaidāmā slimo kāju vēnu operācija būs vieglāk panesama un ātrāka. Vai tā būs patīkamāka arī cenas ziņā?    
Būtiski, ka šo jauno lāzeroperācijas veidu piedāvāsim par ievērojami zemāku cenu – sākot no 390 latiem. Mūsu jaunajā klīnikā tas būs pieejams no pirmā septembra.
Protams, ir gadījumi, kad lāzeroperācija nemaz nav nepiecpiešama un pietiek tikai ar miniflebektomiju (varikozo mezglu izņemšanu). Šīs operācijas izmaksas būs, sākot no 190 latiem.


Tradicionālo vēnu lāzeroperāciju veikušam pacientam vēl mēnesi jāvalkā kompresijas vēnu zeķe...    
Savukārt pēc jaunās lāzeroperācijas vēnu kompresijas zeķes vairs nebūs obligāti jānēsā. Protams, tas ir naudas ietaupījums un arī daudz ērtāk, jo nav jāmokās, velkot kājā zeķi. Vēnu zeķu valkāšana tiek ieteikta vien atsevišķos gadījumos, piemēram, ja ir kāju tūska.
Pēc operācijas pacients var ātri atgriezties savā ikdienas dzīvē un darbā, jo viņa aktivitātēm nav nekādu ierobežojumu un nav arī rehabilitācijas perioda. Pie ārsta uz pārbaudi pirmoreiz jāatnāk desmit dienas, otrreiz – trīs mēnešus pēc operācijas. Tātad arī apmeklējumu skaits pie ārsta ir mazāks.


Jaunā klīnika Mežaparkā ērtāk sasniedzama rīdziniekiem, nevis lauku ļaudīm. Vai esat padomājuši arī par to, lai Vēnu centra speciālistu konsultācijas varētu saņemt ārpus Rīgas dzīvojošie pacienti?
Jā, esam par to padomājuši. No septembra atkal dosimies izbraukumos uz Latvijas 14 lielākajām pilsētām, kur konsultēsim pacientus, bet Liepājā un Daugavpilī arī veiksim kāju vēnu operācijas.

PAR ĀRSTU RETU VĪGANTU
"Dr. Mauriņa Vēnu centra" ķirurgs, flebologs. Skleroterapijas iemaņas pilnveidojis pie metodes pamatlicēja profesora Šadeka Parīzē. Specializējies venozās un limfatiskās sistēmas slimību diagnostikā un ārstēšanā – konvencionālās operācijās un lāzeroperācijās, kā arī skleroterapijā. Baltijas Fleboloģijas biedrības, Latvijas Fleboloģijas biedrības un Latvijas Ķirurgu asociācijas biedrs. Daudzu zinātnisku publikāciju autors.

 


 

www.venucentrs.lv


Adrese: Rīga, Kokneses pr.18a, tel.nr. 67374747; 67374744