Uztura bagātinātāja ESPRICO® testētāji noskaidroti!

Sākot skolas gaitas, bērns sastopas ar jauniem izaicinājumiem. Skolas ikdienai jāspēj pielāgoties. Jauna vide, sveši cilvēki, nezināmi pienākumi. Pēkšņi bērnam ir ilgi jāsēž. Jāspēj koncentrēties 1 – 2 mācību stundas. Tāpēc aicinājām mammas un tētus pieteikt savus bērnus 3 mēnešu garumā izmēģināt uztura bagātinātāju ESPRICO® koncentrēšanās spēju uzlabošanai!

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Uztura bagātinātāju ESPRICO® testēs:
Inga Melnberga
Alda Grigale
Zaiga Vanaga
Sanita Kannīte
Agnese Azaucka
Sintija Palena
Tatjana Skerberga


Ar testētājiem sazināsimies personīgi.

Kas ir uzmanība?
Uzmanība nav spēja, ar kuru bērns nāk šai pasaulē. Tā ir nobriešanas un mācīšanās process. Uzmanība ir mērķtiecīga informācijas uztvere. Mūsu smadzenes mācās atšķirt svarīgo no mazāk svarīgā. Tā no pastāvīgās kairinātāju plūsmas iespējams iegūt informāciju, kas ir nozīmīga konkrētā situācijā. Bērna smadzenes pastāvīgo informācijas plūsmu uztver vēl relatīvi nedalīti. Tās pamazām mācās mērķtiecīgi izslēgt vides kairinātājus. Ja mājasdarbu pildīšanas laikā zvana tālrunis vai garām nobrauc automašīna, viss tiek uztverts kā vienādi nozīmīgs. Bērns nespēj uzmanību kontrolēt, tādēļ reaģē uz katru kairinātāju. Bērns ir neuzmanīgs.


Plūstošas robežas – rūpīgi noteikta diagnoze: UD(H)S
Bērniem ar uzmanības deficīta sindromu (UDS) lielas grūtības sagādā būt uzmanīgiem. Viņi nespēj koncentrēties uz vienu lietu, pastāvīgi skraida apkārt, ir ļoti impulsīvi un labprāt pārtrauc citus. Šādus bērnus sauc arī par hiperaktīviem. Tādēļ saīsinājumā UDHS iekļauts burts H. Grūtības lielākoties izpaužas jau agrīnā bērna vecumā, nav pārejošas un ilgst vairāk nekā 6 mēnešus.

Reklāma
Reklāma


Taču: ne katrs neuzmanīgs, nebēdnīgs vai sapņains bērns ir jāārstē. Iespējams, tas vēl tikai spēlējas, ir dzīvīgs un kustīgs sapņotājs. Tādēļ nepieciešams ārsta skaidrojums. Ārsta rīcībā ir skaidri diagnostiskie kritēriji, lai atšķirtu, vai bērns ir ļoti kustīgs vai arī būtu jāārstē. ESPRICO® satur aktīvai dabīgās koncentrēšanās spējas un uzmanības veicināšanai svarīgas uzturvielas – omega-3 un omega-6 tauksskābes, kā arī magniju un cinku, kas ir ļoti svarīgi nervu sistēmai. Košļājamās kapsulas ar augļu garšu satur jūras zivju eļļas maisījumu ar vērtīgām omega-3 tauksskābēm EPS un DHS un dabīgo naktssveces eļļu, kas satur daudz omega-6 tauksskābes gamma linolēnskābes. Sastāvā ir arī minerālvielas magnijs un cinks, kas arī ir svarīgas optimālai smadzeņu darbībai.


Lietošanas ieteikumi: Bērniem no 5 gadu vecuma. Ieteicamā deva 4 kapsulas dienā. Kapsulu sakošļāt vai norīt veselu, uzdzerot nelielu daudzumu šķidruma.
Lai optimizētu taukskābju proporciju vielu maiņas procesos ir lietderīgi ESPRICO® lietot vismaz 12 nedēļas, ir pieļaujama ESPRICO® lietošana ilgāku laika periodu, ieteicamo dienas devu pakāpeniski samazinot līdz 2 kapsulām dienā.