Vai homeopātiskie līdzekļi palīdz nostiprināt imunitāti?

Rudenī, iestājoties vēsākam laikam, sarosās vīrusi, tādēļ mūsu organisma imunitātei būtu jābūt labākajā kārtībā, lai tiem stātos pretī. Kā zināms, vislabākā un visefektīvākā gan saaukstēšanās, gan citu slimību ārstēšana ir profilakse. Vai to var darīt, lietojot homeopātiskos līdzekļus? Zinātāji stāsta, ka var, jo homeopātiskie preparāti tiešām aktivē organisma iekšējos resursus un stimulē cilvēka imūno sistēmu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tātad – stiprināt organismu nozīmē paaugstināt savas imūnās sistēmas aizsargfunkcijas, jo imūnsistēma ir tas svarīgākais filtrs, kas ļauj cilvēkam dzīvot veselīgi un cīnīties ar visiem iespējamiem slimību izraisītājiem. Vārds „imunitāte” cēlies no latīņu valodas „imunitas” – brīvība no klaušām, atbrīvots no kaut kā obligāta. Vienkāršoti imūno sistēmu var raksturot kā organisma neuzņēmību pret dažādu infekciju slimību izsaucējiem. Savukārt, imunitāte mēdz būt kā iedzimtā (kad cilvēkam jau ģenētiski ir neuzņēmība pret kādām konkrētām slimībām), tā arī iegūtā imunitāte, kad cilvēkam dzīves laikā veidojas imunitāte pēc kādas pārslimotas slimības un šī imunitāte ir raksturīga tikai konkrētam cilvēkam un tā netiek pārmantota. Imūnsistēma arī var būt apdraudēta un pavājināt savas galvenās aizsargfunkcijas. Tad cilvēks bieži slimo ar dažādām infekciju slimībām – bieži tiek konstatētas baktēriju, vīrusu, sēnīšu saslimšanas. Bieži – nozīmē vismaz 3-4 reizes gadā slimo ar kādu no infekciju slimībām.

Vārds „imunitāte” cēlies no latīņu valodas „imunitas” – brīvība no klaušām, atbrīvots no kaut kā obligāta.

Šajā gadījumā, protams, imūnā sistēma ir nomākta. Reizēm pat pietiek uz īso brīdi izskriet ārā bez silta apģērba, kad nākamajā dienā jau guļ ar temperatūru un klepo. Cilvēks pats var apzināties, ka viņam ir vājā imūnā sistēma. Tādiem cilvēkiem ir vēlams ievērot šādas lietas:
• nelietot antibiotikas, nodarbojoties ar pašārstēšanos;
• līdz galam izārstēt visas infekciju slimības;
• lietot pilnvērtīgu, veselīgu uzturu;
• izgulēties (gulēt vismaz 7 stundas);
• ja nav iespējams apmeklēt sporta zāli, vismaz daudz kustēties, pastaigāties svaigā gaisā;
• ģērbšanās paradumus vajadzētu pieskaņot laika apstākļiem;
• atcerēsimies, ka imunitātes draugs nav arī stress, kas mūs pavada skolā, darbā un, diemžēl, nereti seko līdzi arī mājās;
• bieži saaukstēšanās un vīrusu saslimšanas iet roku rokā ar disbakteriozi zarnu traktā, jo sevišķi bērniem, kuri zīdaiņa vecumā baroti mākslīgi. Tā novājina imūnsistēmu, savukārt biežas augšējo elpošanas ceļu infekcijas disbakteriozi vēl pastiprina.

Homeopātiskie zāļu līdzekļi būtiski atšķiras no tradicionālās medicīnas preparātiem, it īpaši tajos aspektos, kas skar slimības izpratni un ārstniecisko preparātu lietošanu, devām un slimnieka individualitātes ievērošanu.

Reklāma
Reklāma

Imunitātes stiprināšana ar homeopātijas palīdzību
Klasiskā homeopātija ir ārstēšanas metode, kura balstās uz ķermeņa pašregulācijas spēju atjaunot dabisko līdzsvaru. Homeopātiskie preparāti nostiprina cilvēka imūno sistēmu, tāpēc cilvēki, kuri lieto savai konstitūcijai (individualitātei) atbilstošu homeopātisko preparātu pirms gripas sezonas, slimo daudz retāk un, ja saslimst, tad simptomi ir daudz vieglāki un slimība pazūd daudz ātrāk nekā pārējiem sasirgušajiem. Homeopātiskās zāles var lietot no dzimšanas līdz sirmam vecumam. Tās droši var lietot grūtnieces, barojošas māmiņas, alerģiski slimnieki. Atsevišķos gadījumos ārstēšanās sākumā iespējams slimības paasinājums, - tā ir droša zīme zāļu pareizai izvēlei. Šis stāvoklis pāris dienu laikā pāriet. Tā kā zāļu izvēlē tiek ņemtas vērā katra slimnieka individuālās īpatnības un nepieciešama vispusīga izmeklēšana, ieteicams griezties pie ārsta-homeopāta (it sevišķi hronisku slimību gadījumos). Ne vienmēr tas ir tik viegli izdarāms, tādēļ homeopātiskajā aptiekā var iegādāties zāļu kompleksos preparātus. Tajos apkopoti zāļu līdzekļi konkrētajai slimībai, kas derētu dažāda tipa un konstitūcijas pacientiem. Ja zāļu lietošanas laikā nenotiek veselības stāvokļa uzlabošanās, jākonsultējas ar ārstu.

Kas ir homeopātiskie līdzekļi?
Homeopātiskie zāļu līdzekļi būtiski atšķiras no tradicionālās medicīnas preparātiem, it īpaši tajos aspektos, kas skar slimības izpratni un ārstniecisko preparātu lietošanu, devām un slimnieka individualitātes ievērošanu. Tie tiek gatavoti no augiem, minerāliem, dzīvnieku izcelsmes produktiem tos ļoti stipri atšķaidot. Biežāk lietotās zāļu formas ir pilieni (jeb dilūcijas), pulveri (jeb triturācijas), tabletes, graudiņi (mazi cukura zirnīši, kas piesūcināti ar zālēm), eļļas, ziedes, ārīgi lietojami spirta šķīdumi.
Homeopātiskās zāles stimulē organisma aizsargmehānismus, stiprinot organisma pašdziedināšanās spējas un tās neiedarbojas uz kādu konkrētu orgānu. Homeopātisko zāļu terapeitiskais efekts ir vairāk regulējošs, jo to iedarbība uz slimības simptomiem ir netieša. Homeopātiskos zāļu līdzekļus var lietot papildus tradicionālajai medicīnai saaukstēšanās slimību ar paaugstinātu temperatūru, piemēram, gripas un citu vīrusu infekciju simptomu (iesnas, sauss mokošs klepus, galvassāpes, sāpes locītavās, kakla un rīkles apsārtums) ārstēšanā.

Ko izvēlēties?
Viens no līdzekļiem ir Echinacea D3 gan graudiņi, gan pilienu veidā. Šis līdzeklis ir imūnstimulators, kas ieteicams atveseļošanas periodā pēc slimošanas. Deva: 15 pilieni vai 5 graudiņi 3 reizes dienā. Savukārt Acidum phosphoricum compl. paredzēts hipotonijai, tonusam, koncentrēšanās spēju uzlabošanai. Palīdz, ja ir grūtības veikt garīgu darbu (sevišķi, kas saistīts ar aprēķiniem), vājums, neskaidra sāpoša galva, pastāvīga vēlme pagulēt. Silicea 6 – graudiņi – mazina nespēku, galvas reiboņus ar gāšanās sajūtu, vājumu rītos. Pulsatilla D3 – graudiņi – ir „sieviešu līdzeklis”, īpaši gaišmatainām, jūtīgām zilacēm. Der arī pie balss aizsmakuma, kopā ar klepu un katarālu iekaisumu. Gelsemium 3 – graudiņi  uzlabos pašsajūtu, ja ir vispārējs vājums, bieži skudriņas skraida pa muguru, ir salauztības sajūta, sirdsklapes pirms publiskas uzstāšanās, ārsta apmeklējuma. Crataegus D1 – palīdzēs pret aritmiju, sevišķi vecākiem cilvēkiem. Arnica 3 – graudiņi mazinās vājumu pie fiziskas piepūles. Savukārt Arsenicum album 6 – graudiņi – mazinās vispārēju vājumu un nemieru. Gripas, saaukstēšanās gadījumā noderēs Homeopātiskajā aptiekā nopērkamais Eupatorium complex, Belladonna complex, Aconitum complex, Baptisia complex pilienos, kā arī Ferrum phosphoricum complex tabletēs. Šīs zāles droši var lietot gan pieaugušie, gan bērni, arī grūtnieces. Imunitātes nostiprināšanai ieteiksim Echinacea D3 graudiņus, kas palīdzēs arī atveseļošanas periodā pēc slimošanas. Atcerēsimies, ka arī nejaukais herpes vīruss var mazināties, pieņemoties spēkā imunitātei, šeit papildus var noderēt arī Croton tiglium complex graudiņos.
 

Ieskaties: Homeopātiskā aptieka