NRC "Vaivari" turpina pasākumu ciklu "Vecāku brokastis" ar tikšanos Salaspilī

Šā gada 1. oktobrī no plkst. 10:00 līdz 12:00 Salaspils 1. vidusskolā (Lauku ielā 1) notiks nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) Vaivari pasākums vecākiem ar bērniem ar īpašām vajadzībām, ģimenes ārstiem, sociālajiem darbiniekiem un pedagogiem – Vecāku brokastis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piedalīties aicināts ikviens interesents, savu dalību iepriekš – līdz 28. septembrim piesakot pa tālruni 28339705 vai e-pastu eezinfo@nrc.lv. Vietu skaits ierobežots!

Tematisko pasākumu cikls Vecāku brokastis tiek īstenots projekta Daudzfunkcionālais atbalsta centrs bērniem ar īpašām vajadzībām ietvaros, un arī Salaspilī tikšanās būs veltīta vecāku un speciālistu sarunām par šādiem tematiem:
•  Agrīnā diagnostika. Funkcionālo spēju novērtēšana, prognozes turpmākai attīstībai.
•  Gatavošanās skolai. Kognitīvo funkciju attīstība, mācīšanās.
•  Dzimumnobriešana. Seksualitātes apzināšanās un izpratne.

Sarunas vadīs psihoterapeite un geštaltterapeite Solvita Vektere, tajās piedalīsies NRC Vaivari Bērnu internās rehabilitācijas programmas vadītāja dr. Iveta Alaine, Vaivaru pamatskolas vecāku padomes pārstāve, psiholoģe Inese Ābola un klīniskās psiholoģijas maģistre, psiholoģe Marika Munda, kā arī NRC Vaivari valdes loceklis prof. Aivars Vētra, RSU Rehabilitācijas katedras vadītāja, NRC Vaivari īstenotā projekta eksperte asoc. prof. Anita Vētra.

NRC Vaivari notiek Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta finansēta projekta īstenošana, kura ietvaros tiek veidots daudzfunkcionāls atbalsta centrs bērniem ar īpašām vajadzībām. Jaunveidojamais centrs būs ne tikai rehabilitācijas institūcija, bet zināmā mērā vienas pieturas aģentūra, kurā vecāki varēs vienuviet saņemt profesionālu informāciju par bērnam ar īpašām vajadzībām nepieciešamo un iespējami tuvu dzīvesvietai pieejamo veselības aprūpi, rehabilitāciju, sociālo aprūpi un izglītību. Tāpat centrs nodrošinās arī citu Latvijas rehabilitologu, ģimenes ārstu, pedagogu, sociālo darbinieku un citu speciālistu metodisko vadību darbam ar bērniem ar īpašām vajadzībām.

 

Reklāma
Reklāma