Minestrone - bagātīga dārzeņu zupa itāļu gaumē

Minestrone ir itāļu virtuves recepte, taču arī par šīs zupas oriģinālo recepti tiek uzskatītas vairākas pagatavošanas versijas. Piedāvājam vienu no tām.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tradicionāli gatavo bez gaļas!

Sastāvdaļas:

  • 1 liels sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 seleriju kāti
  • 1 burkāns
  • 1 TK kaltēts oregano
  • 2 konservētu pupiņu bundžas
  • 400 g konservēti tomāti bez miziņas
  • rīvēts cietais siers
  • 1 sauja maza izmēra makaroni
  • 2-3 l ūdens
  • 4-5 ĒK olīveļļa
  • sāls
  • 1 TK cukurs
  • svaigi malti melnie pipari
  • baziliks

 


Pagatavošana

1. Seleriju kātus, burkānus un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Tomātus sasmalcina. Pupiņām nolej šķidrumu.

2. Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus aptuveni 3-4 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievieno selerijas, burkānus un cep vēl 3-4 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno ķiplokus, oregano, sāli, piparus, cukuru un cep vēl minūti.

3. Pievieno tomātus, pārlej visu ar uzvārītu, verdošu ūdeni un apmaisa. Zem vāka uz nelielas liesmas vāra zupu aptuveni 10 minūtes, tad pievieno pupiņas, makaronus un vāra vēl 5 minūtes.

Reklāma
Reklāma

4. Noņem katlu no plīts, iemaisa, 3-4 ĒK (ar kaudzi) rīvēta cietā siera, apmaisa un ļauj zupai "atpūsties".

 

 

 

Sastāvdaļas