Klasiskais harčo ar jēra gaļu

Jēra gaļa satur olbaltumvielas, B3 un B12 vitamīnus un minerālvielas - dzelzi, cinku. Turklāt jēra gaļai ir īpaša, tikai jēra gaļai raksturīga garša un aromāts.

 

Sātīga zupu klasika - ar jēra gaļu un rīsiem

FOTO: Shutterstock.com

Sātīga zupu klasika - ar jēra gaļu un rīsiem

Pagatavošana
120 minūtas, 6 porcijas

Sastāvdaļas

  • 1kg jēra krūtiņas (ne pārāk treknas)
  • 150g rīsi
  • 2 burkāni
  • 4-5 gatavi tomāti vai konservēti tomāti
  • 1 sīpols
  • 5-6 ķiploka daiviņas
  • 1 bunt. kinza
  • 1 ēd.k. ābolu etiķis
  • 1 ēd.k. olīveļā
  • 1/2 tējk. asie sarkanie pipari
  • 2 lauru lapas
  • 3-4 smaržigo piparu graudi
  • 1 ēd.k. koriandra sēklas
  • sāls


Pagatavošana

1. Gaļu notīrīt no plēvēm un sagriezt mazākos gabalos. Sīpolu notīrīt un sagriezt plānās ripiņās.Smalki sakapāt kinzu kopā ar kātiem. Burkānus sagriezt strēmelītēs.
2.  Koriandra sēklas, smaržīgo piparu graudus, asos čili piparus un sāli saberzt piestā pēc iespējas smalkāk.
3. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā gaļu, apm. 10 min. Pievienot sīpolus, burkānus, etiķi, saberztas garšvielas un maisot cept vēl 2-3 min.
4. Tomātus noblanšēt, novilkt ādu un sagriezt mazos kubiņos, saglababājot sulu. Katlā pievienot tomātus ar sulu, pusi no sakapātas kinzas, cept vēl 5 min. Pievienot 2l vāroša ūdens un turpināt vārīt apm. 1 st. uz lēnas uguns, apsedzot ar vāku.
5.  Rīsus kārtīgi izskalot un pievienot zupai. Vārīt līdz rīsi ir gatavi, uguni izslēgt. Pievienot atlikušos zaļumus, sasmalcinātus ķiplokus, pēc garšas sāli, apsegt ar vāku un ļaut ievilkties 10 min.

 

Reklāma
Reklāma


 

 

Sastāvdaļas