Kartupeļu un skābētu gurķu zupa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaļu sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām 1,5 cm biezās šķēlēs. Tās ar gaļas āmuru izdauza, liek uz pannas sakarsētā sviestā un apcep. Pēc tam gaļu liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai gaļa būtu apsegta, pieliek salmiņos sagrieztus sīpolus, burkānus, pētersīļus, selerijas un sautē, līdz gaļa gandrīz mīksta. Tad pielej atlikušo ūdeni, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus un vāra. Skābētus gurķus nomizo, izņem sēklas, sagriež gabaliņos, liek zupā vārīšanas beigās.

Pirms pasniegšanas zupai pievieno sasmalcinātus lokus vai pētersīļu zaļumus un skābu krējumu.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa (bez kauliem) - 200 - 300.g
  • Ūdens - 2.l
  • Sviests - 40.g
  • Burkāni - 60.g
  • Sīpols - 1/2.gab
  • Pētersīļu un seleriju saknes - 3 - 4.šķēlītes
  • Kartupeļi - 800.g
  • Skābēti gurķi - 1 - 2.gab
  • Sāls, pipari
  • Skābs krējums
  • Zaļumi