Pergamentā sautēta zivs

Pusdienas līdz uz darbu. Interesantu ēdienu cienītājiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagatavošana: 25 min., 1 porcija

Taisnstūra formas pergamenta centrā liek zivi ar ādu uz leju, pārkaisa ar sāli un pipariem. Vārīto kartupeli sagriež pabiezās šķēlēs un liek virsū zivij. Nelielu gabaliņu purava sagriež ripiņās un purava riņķīšus kārto pāri kartupeļiem (ja grib, purava vietā var likt ari sīpolu riņķīšus). Šampinjonus sagriež šķēlītēs un kārto nākamajā kārtā virs puraviem. Pa virsu šampinjoniem uzliek tomātu šķēles un pāris burkānu šķēlīšu. Sakrautajai kaudzītei pārloka pāri pergamenta vienu pusi un, sākot no viena stūra, aizloka ciet tā, lai zivs un dārzeņi tiek ietīti pergamenta turziņā. Satīto zivi liek pannā un aptuveni piecas minūtes apcep, līdz nedaudz "pierauj" apakšu. Pēc tam zivi ar visu pergamentu liek uz cepešpannas un 200 grādos aptuveni 10 minūtes pasautē. Ēd siltu, neizņemot no pergamenta.

Šādi pagatavotu zivi ar visu pergamentu droši var sildīt mikroviļņu krāsnī. Aromāts neizplatīsies pa visu virtuvi, un tauki nesprakšķēs uz krāsns sieniņām. Tā arī labāk saglabājas produkta garša.

 

Iesaka šefpavārs Elvings Priedols

Reklāma
Reklāma

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

 

Sastāvdaļas

  • zandarta fileja (vai citas zivs fileja) - 160.g
  • vārīts kartupelis - 1.gab
  • Šampinjoni - 2 - 3.gab
  • Tomāts - 1.gab
  • neliels burkāns - 1.gab
  • Puravs
  • Sāls, pipari
  • pergaments zivs ietīšanai