Cepts lasis ar cukini

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cukini sagriež plānās sloksnītēs. Lielā pannā sakarsē pusi no taukvielām un apbrūnina cukini sloksnītes. Pievieno garšaugus un pusi no sāls daudzuma. Pannu noceļ no uguns. Katliņā ielej vīnu un samaisa ar miltiem. Pievieno zivju buljonu. Uzkarsē un dažas minūtes vāra. Iemaisa skābo krējumu. Pievieno kajēnas piparus un, ja vajadzīgs, sāli. Pannā sakarsē atlikušās taukvielas un laša sķēles cep apmēram 2 minūtes no abām pusēm. Pārkaisa ar sāli un citronpipariem.. Cukini sloksnītes uzkarsē un liek uz šķīvjiem. Virsū kārto laša šķēles un pārlej ar mērci. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, kartupeļu biezeni vai rīsiem.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Cukinī - 2.gab
  • Olīveļļa - 2.ēd.k.
  • sasmalcināti garšaugi - 2.ēd.k.
  • piem. pētersīļi, baziliks, estragons, maurloki
  • Sāls - 1.tējk.
  • Baltvīns - 100.g
  • Kviešu milti - 2.ēd.k.
  • zivju buljons (no kubiņa) - 200.g
  • Skābs krējums - 100.g
  • Kajēnas pipari - 1/4 - 1/2.tējk.
  • laša vai foreles šķēles - 4.gab
  • Citronpipari - 1/2.tējk.