Ceptas kartupeļu šķēlītes

Recepte ideālo kartupeļu pagatavošanai. 

FOTO: Shutterstock.com

 

Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sviestu un, kad sviests uzputo, liek uz pannas kartupeļu šķēlītes. Cep no abām pusēm gaiši brūnas un pārkaisa ar sāli. Piebilde: Ceptus kartupeļus ieteicams pasniegt kūpoši karstus, bet tie saglabā savu kraukšķigumu un garšu ari nedaudz atdzisuši. Iepriekš gatavot nav vēlams. Ieteikumi: Ideāla piedeva jebkuram ceptas gaļas ēdienam, ari sautējumiem. Ja otrajā ēdienā liek pasniegti cepti kartupeļi, pirmajā nevajadzētu būt kartupeļu klimpām vai kartupeļu zupai.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Augu eļļa - 5.ēdk.
  • Sāls - 2.tējk.
  • Sviests - 2.ēdk.
  • Ne sevišķi miltaini kartupeļi - 700.g