Pikantā vista spāņu gaumē

Šis aromātiskais ēdiens šķiet austrumniecisks, lai gan nācis no Andalūzijas Spānijā

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 1 vista (aptuveni 1,5 kg) sadalīta 8 gabalos
  • Sāls un svaigi melnie pipari
  • 2 ēd.k olīveļļas
  • 1 liels smalki sakapāts sīpols
  • 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. miltu
  • 4 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu
  • 2 tēj.k. smalki sarīvēta ingvera
  • Daži pavedieni safrāna
  • 1 tējk. miezerī saberztu romiešu ķimeņu (kumina)
  • 2 ēd.k. sezama sēkliņu
  • 2 – 3 šķēlītes sagriezti čili pipari
  • 180 ml vistas buljona 
     

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Vistai uzber un piparus. Seklā pannā sakarsē eļļu un apbrūnina vistas gabalus. Pievieno sīpolus un ķiplokus un apcep caurspīdīgus. Iemaisa miltus, 2 ēdamkarotes pētersīļu, ingveru, safrānu, romiešu ķimenes, sezama sēkliņas un čili piparus. Pielej buljonu. Uzliek vāku un sautē 45 minūtes, līdz vista mīksta. Pasniedz karstu.