Pašu gatavoti vistas cīsiņi

Šiem cīsiņiem ir maiga un visai neitrāla garša, taču to var padarīt bagātīgāku un daudzveidīgāku ar garšvielām un zaļumiem pēc savas gaumes. Ja mājās ir agrāko laiku gaļasmašīna, tad vispirms var samalt fileju kopā ar sīpoliem un zaļumiem un pēc tam samīcīt ar pārējiem produktiem – cīsiņi sanāks pat garšīgāki.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

 

  • 1 kg vistas filejas
  • 200 ml piena
  • 60 g mīksta sviesta
  • 2 olas
  • 2 sīpoli
  • sāls, malti pipari

 

Pagatavošana

Vistas fileju sagriez gabalos, sīpolu nomizo un arī sagriez gabaliņos.

 

Liec lielā bļodā, pievieno pārējos produktus un ar blenderi sastrādā pēc iespējas viendabīgākā konsistencē.

 

Reklāma
Reklāma

Ar mitrām rokām izveido cīsiņus un stingri ietin pārtikas plēvē. Galus cieši aizsien ciet.

 

Liec verdošā ūdenī un vāri 15–20 minūtes – atkarībā no cīsiņu izmēra.

 

Izņem no katla. Ja paredzēts likt galdā tūlīt, tad uzreiz pārgriez un noņem plēvi. Ja ne, tad pagaidām atstāj plēvē.