Pildītas portobello sēnes

Maltīte, kuras pagatavošana neaizņems pārlieku daudz laika, taču garšos lieliski.
Sēnes pasniedz ar avokado cepurītēm.
Foto: Zaļotava

FOTO: no personīgā arhīva

Sēnes pasniedz ar avokado ''cepurītēm''. Foto: Zaļotava

Sastāvdaļas

  • 4-5 portobello sēnes
  • 1 sīpols
  • Neliels burkāns
  • ½ paprika
  • 400 g tomātu gabaliņi savā sulā (vai sasmalcināti svaigi tomāti)
  • 30 g sojas granulas (meklē Rimi bezglutēna produktu stendā)
  • Ūdens
  • 1 tējk. kumīns
  • Čili pulveris
  • Sāls
  • 1 tējk. paprikas pulveris
  • 1 tējk. oregano
  • Jalapeno pipari (konservēti)
  • 2 avokado

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma

Smalki sagriež sīpolu un sacep, kad tas kļūst viegli caurspīdīgs, pievieno mazos kubiņos sagrieztu papriku un burkānu, cep vēl pāris minūtes. Tad liek klāt tomātu gabaliņus, pavisam nedaudz ūdeni, visas garšvielas un sojas granulas. Visu masu vāra līdz soja ir gatava un mīksta. Karstumizturīgā traukā liek sēnes, pilda ar pannas saturu, pa virsu uzliek halapenjo un cep cepeškrāsnī 25-30min 180 grādos. Pasniedz ar avokado.

 

Recepte no Zaļotava