Vista pikantā zemesriekstu mērcē

Šo mērci var izmantot arī vistas kebabiem. 

FOTO: Shutterstock.com

Ēdiens ar pikantām austrumnieku garšas niansēm

Sastāvdaļas: 

  • Vidēji liels sakapāts sīpols - 1 gab
  • Smalki sakapāta ķiploka daiviņa - 1 gab
  • Sīki sagriezta zaļās paprikas pāksts - 1 gab
  • Olīveļļa - 4 ēd. karotes
  • Vistas gaļa bez kauliem - 1 kg
  • Riekstu sviests - 150 g
  • Vistas buljons - 500 ml
  • Kurkuma - 1 tējkarote
  • Koriandrs - 1 tējkarote
  • Romiešu ķimenes - 1 tējkarote
  • Sarkano piparu plēksnes - 1 tējkarote
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari

 

Pagatavošana: 
Cepeškrāsni sakarsē līdz + 180 C. Dziļā pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas, apcep sīpolus, ķiplokus un papriku. Dārzeņus izņem no pannas. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un cep vistas gabaliņus zeltaini brūnus. Pievieno ceptos dārzeņus. Nelielā katliņā samaisa riekstu sviestu, vistas buljonu, kurkumu, koriandru, romiešu ķimenes, sarkanos piparus, sāli un piparus. Visu karsē līdz viss labi sajaucies - aptuveni 5 minūtes. 
Vistu liek karstumizturīgā veidnē, pārlej ar mērci. Cep aptuveni 30 minūtes līdz gaļa ir mīksta. 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas