Medū glazēta pīles krūtiņa ar ceptiem āboliem

Īsts svētku ēdiens!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pīle ar āboliem kopā garšo lieliski!

(4 personām)

Sastāvdaļas:
Pīles krūtiņa (4 gab.)
Medus (3 EK)
Timiāns (3 zariņi)
Brūnais cukurs (2 EK)
Sāls un pipari
Āboli (2 gab.)
Kalvadoss (30 ml)

 

Pagatavošana:
Pīles krūtiņu notīra no liekajiem taukiem - pārbauda, vai nav skrimšļu. Nomizo ābolus. Sagriež daivās, izgriežot serdes. Saplūc timiāna lapiņas. Ņem katlu, kurā liek medu un cukuru. Nedaudz uzkarsē līdz jūtama karameles smarža. Tad pievieno ābolus un timiānu. Izmaisa un pārlej pāri kalvadosu. Sutina uz vidējas uguns, apmaisot līdz āboli kļuvuši nedaudz mīksti no ārpuses un karamelizējušies. Pīles krūtiņu apcep uz pannas, sākot ar ādas pusi uz leju (uz vidēji lielas uguns aptuveni 2 minūtes līdz āda kļūst zeltaina). Tad apcep no otras puses aptuveni minūti. Tad ņem medus glazūru un noglazē pīli. Pēc tam liek krāsnī 180ot uz 8 minūtēm (vidēji cepta). Tad pīli ņem ārā un ‘atpūtina’ 2 minūtes. To noglazē vēlreiz, sagriež un pasniedz ar āboliem.  

 

Reklāma
Reklāma

Ziemassvētku ēdienu recepte sadarbībā "Borjomi" un "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt"

 

Sastāvdaļas