Klasisks liellopu gaļas sautējums

Smaržīgs sautējums ar lielopu gaļu un ķiplokiem ir kā radīts vēsam ziemas vakaram. 

FOTO: Shutterstock.com

Lielisks sautējums ziemas vakaram.

Sastāvdaļas
Liellopu gaļa 1 kg 

1 kg kartupeļu

6 burkāni

Selerija 

2 sīpoli  

2 kubiciņi liellopu gaļas buljona

Ķiploki

Sāls un pipari pēc vajadzības

Milti

Reklāma
Reklāma

Eļļa

Zaļumi

Skābs krējums
 
Pagatavošana
1. Gaļu nomazgā, atgriež kaulus un cīpslas, sagriež gabaliņos.
2. Gaļu gabalinus apsāla, appiparo un apber ar divām ēdamkarotēm miltu.
3. Gaļu viegli apcep eļļā (bet nesacep). Smalki sakapā ķiplokus un pievieno apceptajai gaļai.
4. Iepriekš sagrieztos dārzeņus, izņemot tomātus, apcep. Pievieno  buljona kubiņu, tomātus un visu uzvāra.

5 Pievieno gaļu ar ķiplokiem un otru buljona kubiņu. Uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē līdz gaļa kļūst mīksta.

6. Pasniedzot pievieno skābu krējumu, zaļumus. 

 

Sastāvdaļas