Īpaši marinētā truša gaļa pusdienām - recepte

Kaut kas neierasts un patiesi gards var uzrasties arī uz Tava pusdienu šķīvja, tikai nedaudz piestrādājot! Tākā parasti un visbiežāk uzturā esam pieraduši lietot vistas, cūkgaļas vai liellopa gaļu, šis ir gards jaunums! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Starpcitu, truša gaļa ir ne tikai garda, bet arī diētiska un veselīga!

Sastāvdaļas:

  1. truša gaļa
  2. sīpoli
  3. ķiploki
  4. sāls,pipari
  5. timiāns, rozmarīns
  6. nedaudz etiķa
  7. nedaudz eļļas

Gatavošana:

  • Truša kautķermeni sadala nelielos gabaliņos.
  • Sīpolus nomizo un sasmalcina. 
  • Gaļai pievieno sīpolu, ķiploku, etiķi, sāli, piparus, timiānu un rozmarīnu, nedaudz eļļu (mīkstumam).
  • Gaļā iecilā visas garšvielas, uzliek nelielu slogu un atstāj uz nakti gaļu iemarinēties.
  • Kad gaļa iemarinējusies, to liek sakarsētā pannā un no abām pusēm cep brūnu.
  • Apcepto gaļu liek ūdenī, kuram pievienotas garšvielas (sāls, timiāns, rozmarīns) un šmorē trusi brūnu.

No šķidruma, kurā sautējās trusis pagatavo gardu mērcīti: buljonu ietumē ar miltiem, beigās pievienojot saldo krējumu.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas