Košie pīles krūtiņas salāti

Tā kā patlaban rit gavēņa laiks un jāēd ''vieglāki'' ēdieni, tad, lūk, ideja - pīles krūtiņas salāti.

Koši un garšīgi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koši un garšīgi!

Sastāvdaļas:

  • Pīles krūtiņa - 1 gab.
  • Medus - 2 tējk.
  • Olīveļļa - 2 ēd.k.
  • Mazās spinātu lapas - 50 g
  • Mango - 1 gab.
  • Tomāts - 1 gab.
  • Grauzdēti indijas rieksti - 2 saujas
  • Granātābols - 1/4 gab.
  • Sāls, pipari - pēc garšas

Gatavošana:

  • Ar asu nazi iegriež rūtiņas pīles krūtiņas ādā.
  • Uzkaisa sāli, piparus, ierīvē ar 1 tējkaroti medus un olīveļļas.
  • Sakarsē pannu, liek krūtiņu ar ādu uz leju.
  • Cep 3 minūtes, apgriež uz otru pusi, liek pannai vāku un cep vēl 5 minūtes.
  • Kad krūtiņa ir zeltaini brūna, to noņem no uguns un atstāj nedaudz atdzist.
  • Kamēr krūtiņa dziest, tiek gatavoti salāti - uz šķīvja liek spinātu lapiņas, pa virsu kārto grauzdētus Indijas riekstus, sagriezto tomātu un mango.
  •  Sajauc granātābola sēklas ar nelielu daudzumu granātābola sulas, 1 tējkaroti medus un 2 ēdamkarotes olīveļļas.
  • Sagriež pīles krūtiņu plānās šķēlītēs un kārto pa virsu salātiem, pārlej ar granātābolu mērci.

Pīles krūtiņai jābūt nedaudz rozā krāsā, tāpēc ir ieteicams to nepārcept.

Reklāma
Reklāma

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas