Jauna ierosme ziemas vakariņām - veģetārais čili!

Ziemas periodā, jo īpaši veģetāriešiem nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Smelies iedvesmu šeit un pagatavo veģetāro Chili Con Carne!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vari izmēģini gatavo masu ietīt lavašos , pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī!

Sastāvdaļas:

  • 400 g četru veidu pupiņas
  • 200 g konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza
  • 2 gab. ''Šalotes'' sīpola
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 burkāns
  • 1 gab. sarkanās paprikas
  • 400 ml tomātu biezeņa
  • 2 ēd.k. Vorčesteras mērces
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 1 tējk. kumina (romiešu ķimenes)
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 1 gab. asā čili
  • 1 gab. citronzāles
  • 1/3 tēj.k. ingvera
  • sāls un pipari - pēc garšas
  • 3 saujas zaļumu (kindza, lociņi, pētersīļi)
  • 8 gab. tortiljas

Gatavošana:

  • Mazos gabaliņos sagriež un apcep sīpolus, burkānu un papriku.
  • Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, kuminu un smalki sagrieztu čili un ķiplokus.
  • Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāra 10 minūtes.
  • Kad buljons nedaudz novārījies, tam pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpina visu vārīt, līdz masa sāk nedaudz sabiezēt.
  • Pievieno pupiņas un kukurūzu.
  • Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus vai vēl čili.
  • Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljas maizi.

Recepte: ''Aikāgaršo''

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas