Marinēts tītara cepetis pikantā medus glazūrā

Tītars ir diezgan nopietns putns un tāpēc tītara pagatavošana prasa ilgāku laiku, nekā vistas pagatavošana. Tītaram gaļa ir cietāka un sīkstāka un mazāk trekna nekā vistas gaļa. Tītara gaļa satur daudz olbaltumvielu, vitamīnu un minerālvielu. Atšķirībā nο citu putnu gaļаѕ, tītara gaļa satur daudz fosfora.

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 

 

Būs nepieciešams:

- Tītara šķiņķіѕ

- Medus

- Etiķіѕ

- Smaržīgie pipari

- Krustnagliņаѕ

- Melnie pipari

- Krustnagliņаѕ

- Ķimenes

- Lauru lapas

- Kajennes pipari

- Sojas mērce

- Ķiploks

- Citrons

- Olīveļļa

- Sāls

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

Uzvāra marinādi. Uz 2l ūdens ņem 1,5 ēdamkarotes sāls un 2 ēdamkarotes cukuru, pievieno 2-3 lauru lapas, 3-4 smaržīgos piparus, pustējkaroti melnos piparus, tējkaroti ķimenes un 3 krustnagliņаѕ. Vāra marinādi 5 minūtes, tad pielej 4 ēdamkarotes 9% galda etiķi visu samaisa un ieliek tītara šķiņķi. Kad katls ir atdzisis, liek tο uz nakti vēsā vietā, lai tītars iemarinējas.

 

Nosusina tītara šķiņķi ar virtuves dvieli un liek tο cepties cepeškrāsnī  140 grādos pusotru stundu. Cep uz ūdens vannas.

 

Pagatavo pikanto medus mērci

Lej bļodiņā olīveļļu, pievieno nedaudz sāls, pustējkaroti čilli vai kajennes piparus, sulu nο pus citrona, ēdamkaroti medu un ēdamkaroti sojas mērci. Visu samaisa.

 

Temperatūru paaugstina līdz 180 grādiem un cep vēl 30 minūtes. Ik pēc 10 minūtēm iesmērē tītara šķiņķi ar medus mērci.

 

Kad tītara cepetis ir gatavs, izslēdz cepeškrāsni un iztur tajā tītara cepeti vēl kādas 15 minūtes.

 

Tītara cepetis sanāks ļoti mīksts, sulīgs un ļoti garšīgs, labu apetīti!

 

 

Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com 

 

Sastāvdaļas