Ātrais gaļas sautējums zviedru gaumē

Šis Zviedrijā iecienītais ēdiens ir viegli un ātri pagatavojams. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošanas laiks: apmēram 2 stundas, no tām 1 1/2 - 1 2/3 sautēšanai.

Produktu daudzums paredzēts 4 personām.

Pagatavošana:

1. Gaļu sagriež apmēram 4x4 cm lielos gabaliņos.

2. Pannā vai katliņā sakarsē taukvielas un apbrūnina gaļas gabaliņus. Noņem no pannas un ieliek katliņā.

3. Gaļu pārkaisa ar miltiem un labi samaisa, lai milti vienmērīgi izšķīst.

4. Sautējumam pievieno lauru lapas, piparus, sāli un ūdeni.

5. Katliņam uzliek vāku un sautē mērenā temperatūrā apmēram stundu, pa reizei apmaisot.

6. Pa to laiku notīra sīpolus un burkānus. Sīpolus sagriež lielās šķēlēs, bet burkānus - ripiņās. 

Reklāma
Reklāma

7. Dārzeņus pievieno sautējumam un apmaisa. 

8. Turpina sautēt vēl 30 līdz 45 minūtes, līdz gaļa ir mīksta. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un marinētām bietēm. 

 

Recepte ņemta no recepšu krājuma, ko pirms daudziem gadiem mammas pasūtīja pa pastu, - tāda cietos vākos, ar skavotāju iekšpusē un krāsainām bildēm. 

 

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa - 600.g
  • Margarīns - 2.ēd.k.
  • Kviešu milti - 3.ēd.k.
  • Sāls - 2.tēj.k.
  • Smaržīgie pipari
  • Lauru lapas
  • Ūdens - 400.ml
  • Sīpoli - 2-3.gb
  • Burkāni - 2-3.gb