Neparastām vakariņām: marinēts, cepts un sutināts cūkas šķiņķis

Brīvdienās gribas celt galdā ko neparastu? Pamēģini cūkas šķiņķi ne vien iemarinēt un uzcept, bet pēc tam arī izsautēt!

Foto: Gatis Saukāns.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Gatis Saukāns.

1. Cūkas šķiņķi sagriežam aptuveni 1 cm biezās šķēlēs, izvēlamies lielumu.

2. Bļodā sajaucam zaļumus (timiāns, tā saucamais citrona mārslis, garšvielas, sāls, pipari pēc garšas, pus citrona sulu un eļļu) visu sajaucam un ieliekam gaļiņu iekšā, nolikt marinēties uz 2-3 h! 

3. Kad marinēšanās process beidzies, liekam cepties, apcepam brūnus un smukus, pēc tam liekam sutināties, man paveicies ar sutas aparātu, kurā ieliku uz ūdens bāzes uz 30 min!

4. Liekam galdā ar mājas makaroniem  vai kartupelīšiem. Vasarā ideāli ar jaunajiem kartupeļiem!

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cūkas šķiņķis - 1.5 -2.kg
  • Zaļumi pēc garšas
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Eļļa - 2.ēdam karotes
  • Citrons - 1/2