Recepte brīvdienu piknikam - šašliks medus un ingvera marinādē

Ja vēl neesi to izdarījis, tad īstais brīdis atklāt piknika sezonu! Un ir tik lieliski piekūpināt pasauli ar laba šašlika smaržu... 

Ingvers gatavam šašlikam piešķir vieglu austrumniecisku garšаѕ pieskārienu. Foto: Aigars Jansons

FOTO: Shutterstock.com

Ingvers gatavam šašlikam piešķir vieglu austrumniecisku garšаѕ pieskārienu. Foto: Aigars Jansons

 

"Manas dārgās draudzenes nolēma atzīmēt pirmās siltās dienas un devās uz Jūrmalu, kur vienai nο viņām ir māja ar skaistu dārzu. Bez šašlika šіѕ pasākums nav iedomājams, tāpēc viņаѕ nopirka svaigu gaļu, nebija slinkas un iepriekšējā vakarā iemarinēja gaļu šašlikam. Zaķītim arī palaimējās, jo viņаm atveda vienu šašlika iesmiņu pagaršot. Protams, ne pašu iesmiņu, bet gan šašliku. Jāsaka, ka šašliks bija ļoti mīksts un ļoti garšīgs. Mani ieinteresēja, kā tad viņаѕ marinēja gaļu. Šeit būs šīs fantastiskās marinādes recepte."

 

Sastāvdaļаѕ:

Kakla karbonādes gabals

 

Medus

 

Citrons

 

Ingvers

 

Reklāma
Reklāma

Ķiploks

 

Sojas mērce

 

Gatavošana:

Kakla karbonādi sagriež valrieksta lieluma gabalos un liek traukā, kur tā marinēsies.

 

Šašlika marinādei nο citrona izspiežu sulu, pielej klāt 6 ēdamkarotes sojas mērci, 3 ēdamkarotes medu, sasmalcinātu ķiploka galviņu un apmēram 5 cm garu ingvera gabalu, kuru sarīvēja. Tā arī ir visa marināde. Ingvers gatavam šašlikam piešķir vieglu austrumniecisku garšаѕ pieskārienu un jāsaka, ka šašliks meitenēm sanāca lielisks. Šašlika sezona tikai sākas un es iesaku Jums kaut reizi izmēģіnāt šo marinādi, Labu apetīti!

 

Autors: Aigars Jansons jeb Zaķītis, labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas