Pilau rīsi

Nedaudz atšķirīgs, ļoti garšīgs veids, kā pagatavot rīsus austrumnieku stilā. 

Rīsi var būt bagātīga ēdiena pamats. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rīsi var būt bagātīga ēdiena pamats. Foto: Imants Ķīkulis

Sastāvdaļas:

400 g rīsu

1 ēdk. eļļas

4 ēdk. sviesta

1/2 tējk. romiešu ķimeņu

1 kanēļa standziņa vai 1/3 tējk. malta kanēļa

1/2 tējk. kurkumas

1 lauru lapa

4 zaļā kardamona pākstis

3 krustnagliņas

1/2 tējk. fenheļa sēklu

2 sīpoli, sagriezti

100 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu

Reklāma
Reklāma

sīki sagrieztas sarkanās paprikas

2 sīki sagriezti burkāni 

2 tējk. sāls

piparmētru vai/un koriandra lapas, sagrieztas

 

Gatavošana:

1. Noskalo rīsus vairākos ūdeņos un iemērc uz pusstundu aukstā ūdenī.

2. Uzkarsē katliņā sviestu, 2 minūtes apgrauzdē garšvielas. Tad pieliec sīpolu un cep uz mazas uguns, līdz tas mīksts un zeltaini brūns. Pieber citus sagrieztos dārzeņus, cep 2 minūtes, tad pieber rīsus, apmaisi. Pielej 800 ml ūdens, pieber sāli un uzvāri. Turpini vārīt uz nelielas uguns 5 minūtes 

3. Uzliec katlam vāku, liec cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 130 grādiem, vai uz ļoti mazas uguns. Sautē vēl 10 minūtes. Iemaisi piparmētras vai/un koriandru un pasniedz ar kariju (karija sautējumu) vai jebkuru zivi vai gaļu.

 

Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2013/2

 

Sastāvdaļas