Kartupeļi izsautētos kāpostos. Gatavošana pa soļiem

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Ļoti vienkāršs un sātīgs ēdiens.
Pagatavošana:
Sīki sagriežam kāpostu.
Uz rupjas rīves sarivējam burkānu. Liekam visu katlā, pārlejam ar ūdeni tā, lai mazliet apsegts. Pievienojam lauru lapas, piparus un eļļu. Uz nelielas uguns sautējam 45 minūtes.

Pa to laiku sagriežam kartupeļus lielos gabalos. Ja nelieli kartupeļi, tad 4 daļās. Sasmalcinām sīpolu. Atsevšķii apcepam sīpolus, līdz kļūst zeltaini brūni. Tad kartupeļus, lai paliek gaiši brūni.Tad visu savienojam un pasautējam kādas 15 minūtes.

 

Beigās pievienojam tomātu mērci.

Reklāma
Reklāma



Kad pagājušas 45 minūtes, kāpostiem klāt liekam kartupeļus ar sīpoliem. Visu kopā sautējam, līdz gatavs. Pievienojam sāli, koriandru, ķiploku izspiestu caur spiedi. Un pasautējam 5 minūtes.

Sanāca ļoti garšīgas pusdenas.

Kad gatavošu nākamreiz, tad noteikti pamēģināšu pievienot gaļu - palielos gabaliņos, kā priekš gulaša, sagriežam, apcepam gaļu, lidz pusmīksta, tad pievienojam kāpostiem, pirms pievienojam kartupeļus.

Tad šī recepte derēs arī vīru vēderiem.

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 6.gab
  • Kāposts - 600.g
  • Burkāns - 1.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • liela ķiplokdaiva - 1.gab
  • tomātu mērce vai kečups - 4.ēd.k.
  • Lauru lapas
  • Melnie pipari
  • Eļļa - 2.ēd.k.
  • Koriandrs
  • Sāls.pēc garšas.