Grilēta zivs un paprikas salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Noskalotām paprikām izņem sēkliņas. Mīkstumu sagriež sloksnītēs. Apcep pannā sakarsētā eļļā. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno kaperus un sasmalcinātas bazilika lapiņas. Izspiestu ķiploku sajauc ar eļļu un citrona sulu. Pievieno paprikām. Zivis grilē vai cep pannā. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Siltus paprikas salātus kārto uz šķīvja. Uz salātiem liek zivs šķēles. Pasniedz ar rīsiem un baltmaizi ar ķiploku aromātu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Lasis vai cita trekna zivs - 4.šķēles
  • Sāls, melnie via baltie pipari
  • Paprikas salāti:
  • Sarkanā paprika - 500.g
  • Eļļa - 1 - 2.ēd.k.
  • Sāls - 1.tējk.
  • Pipari - 1/4.tējk.
  • Kaperi - 2.ēd.k.
  • Svaigs baziliks - 1.ēd.k.
  • Ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Eļļa - 3.ēd.k.
  • Citrona sula - 2.ēd.k.