Gardās sviesta pupas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja ir vasara - aizeju uz lauka sarauju viegli dzeltenās sviesta pupu pākstis. Atnesu mājās un nomazgāju. Tad nogriežu no abām pusēm galiņus. Lieku vārošā salsūdenī un kādu brīdi pavāru, līdz kļūst mīkstas gan pupas, gan pākstis, tad to visu nokāšu. Uzkarsēju pannu un tajā ieliktu vai nu sviestu vai kausēto sieru un to visu labi pasautēju. Kad liekas, ka nu ēdiens gatavs, tad to visu pārkaisu ar zaļumiem (labi ir arī vēl rīvētais siers). Man visvairāk garšo variants ar kausēto sieru. Tad nav tik trekns kā ar sviestu un tā mērcīte ideāli der virsū gan kartupeļiem, gan rīsiem.

 

Recepti iesūtījusi Marina Apaļā, Pupiņu konkursa dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sviesta pupas
  • Sviests vai kausētais sier
  • Dilles
  • Sāls
  • Ūdens