Vista ar medu ķīniešu gaumē

FOTO: Shutterstock.com

Gatavošanas laiks: apm. 1 stunda

4 personām

Vistu sadala sešās daļās. Apkaisa ar sāli un pipariem. Liek cepamā traukā. Cep cepeškrāsnī 225 grādos 20 minūtes. Gatavo mērci no sojas, medus, ingvera, tomātu biezeņa, sasmalcināta ķiploka un eļļas. Vistu izņem no cepškrāsns un apziež ar sagatavoto mērci. Liek cepeškrāsnī un cep 10 - 15 minūtes. Vēlreiz apziež ar mērci un turpina cept vēl 10 minūtes. Vistu izņem no cepeškrāsns un apziež ar atlikušo mērci. Pasniedz ar rīsiem, kam pievienots nedaudz safrāna. Kā piedevu pasniedz sasmalcinātu puravu un mazus tomātus.

Ēdiena pagatavošanā var izmantot arī tītara gaļu.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Liela vista vai vistas gabaliņi apm. - 1 1/2.kg
  • Sāls - 1.tējk.
  • Melnie pipari - 1/4.tējk.
  • Sojas mērce apm. - 100.g
  • Medus - 4.ēd.k.
  • 2 tējk. rīvēts svaigs ingvers vai 1 tējk. kaltēta malta ingvera
  • Tomātu biezenis - 2.ēd.k.
  • Ķiploka daiviņa - 1.gab
  • Eļļa - 2.ēd.k.