Cālis ar sakņaugiem vīnā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Gatavošanas laiks apm. 1 st 30 min, no tām 55 min krāsnī.

4 personām

Nomizo sīpolus, kartupeļus un burkānus. Sīpolus sagriež daiviņās. Kartupeļus un burkānus sagriež palielos gabaliņos. Nomizo ķiplokus.

Noskalo atkausētu cāli un sadala 6 - 8 gabalos. Ierīvē ar sāli.

Cepamajā traukā liek sakņaugus, veselas ķiploka daiviņas un sasmalcinātu čili. Uz tiem kārto cāļa gabalus. Pārkaisa ar garšvielām un apziež ar eļļu. Pielej vīnu.

Reklāma
Reklāma

Cep krāsnī 200 grādos apmēram 45 minūtes. Temperatūru paaugstina līdz 250 grādiem un cep vēl 10 minūtes.

Ēdienu pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem un maizi.

Ēdienu var sasaldēt mazos trauciņos, kuros to viegli atkausēt un sasildīt mikroviļņu krāsnī.

 

Sastāvdaļas

  • Mazi sīpoli - 3 -4.gab
  • Olīveļļa - 1.ēd.k.
  • Majorāns - 1/2.tējk.
  • Timiāns - 1.tējk.
  • Rozmarīns - 2.tējk.
  • Kaltēts čili pipars.pēc garšas
  • Sāls - 1.tējk.
  • Cālis - 1 1/3.kg
  • Ķiploka daiviņas - 5 - 6.gab
  • Burkāni - 2-3.gab
  • Kartupeļi - 6 -8.gab
  • Baltvīns - 150.g