Želeja Latvijai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavoju dzērveņu želeju: dzērvenes nomazgāju, izlasu, ieberu verdošā ūdenī virt, pielieku kanēļa miziņu, pierīvēju citrona miziņu, pavāru. Izspiežu sulu, pielieku cukuru, atdzesēju remdenu un pievienoju uzbriedinātu želatīnu, samaisu. Želeju sadalu divās daļas: vienu daļu saleju stikla traukā, nolieku aukstā vieta sagalēt; otru daļu želejas paturu siltumā. Gatavoju piena želeju: pienu ar cukuru un vaniļu uzvāru un atdzesēju remdenu, un pievienoju sagatavoto želatīnu, samaisu; pilnīgi atdzisušu leju pāri dzērveņu želejai. Želeju ielieku vēsumā sastingt. Kad tā sastingusi, tad to pārleju ar atlikušo dzērveņu želeju. Gatavoju vaniļas mērci: pienu ar vaniļu uzvāru, olu dzeltenumus saputoju ar cukuru, pieleju dažas karotes verdoša piena, samaisu un pieleju pārējam pienam, maisot uzkarsēju (vārīt nedrīkst). Atdzesēju, pasniedzu mērces traukā pie Želejas Latvijai.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Želatīns - 8 līdz 10.gr
  • Vaniļa
  • Olu dzeltenumi - 5.gab
  • Piens - 1.l
  • Dzērvenes - 150.gr
  • Ūdens - 3.glāzes
  • Kanēlis.nedaudz
  • Citrona miziņa
  • Cukurs pēc garšas
  • Želatīns - 30 līdz 35.gr
  • Piena želeja:
  • Piens - 1.glāze
  • Cukurs - 50.gr
  • Nedaudz vaniļas
  • Cukurs pēc garšas