Citrona pudiņš

Gaisīgs deserts ar izteiktu citrona aromātu un skābumiņu. Lai nebiedē topošā pudiņa plānums – citrona sula pamazām savilks stingrā receklī pienu un olas. Galvenais – ievērot darbību secību, un viss būs kārtībā.

 

Citrona pudiņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas

  • 250 ml trekna piena
  • 200 g cukura
  • 100 ml svaigi spiestas citrona sulas (no 1–2 citroniem)
  • 3 olas, baltumi un dzeltenumi atsevišķi
  • 50 g sviesta, mīksta
  • 50 g miltu
  • 1 citrona miza, smalki rīvēta
Reklāma
Reklāma


​Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Vieglāk būs, ja izmantosi mikseri – sakul sviestu, cukuru un citrona miziņu vienmērīgā, maigā masā. Pievieno citrona sulu, sajauc un, nepārtraucot kulšanu, pa vienam pievieno olas dzeltenumus, iesijā miltus, pielej pienu. Kā pēdējos iekul olu baltumus.

Ietauko karstumizturīgus trauciņus (vari izmantot arī biezākas tasītes), ielej pudiņa masu, liec to lielākā cepamā plātē, ielej tajā siltu ūdeni (aptuveni līdz pudiņa trauku pusei) un ievieto krāsnī.

Atkarībā no trauku izmēra karsē pudiņu aptuveni 40–50 minūtes, līdz virsma viegli brūngana. Pasniedz atdzesētu, rotātu ar pūdercukuru, iecukurotām citrusu miziņām, saldētām ogām.