Miltu buberts ar smiltsērkšķu mērci

Izcili piemērots svētku galdam – miltu buberts ar skābenu un vitamīniem bagātu mērci. Tradicionāls deserts, papildināts ar neierastām garšām. Īpaši ērts steidzīgajiem pavāriem, jo desertu var pagatavot dienu pirms svētkiem un, uzglabāts vēsumā, tas garšos tikpat labi, kā tikko pagatavots. 

Foto: Linda Tellgrena

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Linda Tellgrena

 

Izejvielas bubertam:

- ½ glāze "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu "Ekstra" 

- ½ l piena

- 4 lauku olas

- ¼ glāzes cukura

- 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta vai 1 ēd.k. vaniļas pastas

 


Izejvielas smiltsērkšķu ķīselim: 

- 700 ml ūdens

- 120 g cukura

- 75 g kartupeļu miltu

- 150 ml smiltsērkšķu sulas 

 

Reklāma
Reklāma


Izejvielas mērcei: 

- 700 ml ūdens

- 120 g cukura 

- 150 ml smiltsērkšķu sulas

- 75 g kartupeļu miltu

 


Pagatavošana:

1. Gatavo bubertu: pusi piena sajauc ar miltiem. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar pusi cukura. Atlikušo pienu lēnām uzvāra, pakāpeniski nepārtrauktā straumē ielej miltu maisījumu. Nepārtraukti maisot, visu uzvāra un uz zemas uguns turpina vārīt, līdz masa ir sabiezējusi. Noņem no plīts. Pievieno vaniļu un saputotos olu dzeltenumus. 10 minūtes atdzesē. Olu baltumus un atlikušo cukuru saputo stingrās putās. Iecilā to nedaudz padzisušajā katliņa saturā. Liek deserta šķīvjos un novieto vēsumā. Pasniedz ar smiltsērkšķu ķīseli.

2. Gatavo ķīseli: kartupeļu miltus sajauc ar pusglāzi ūdens. Ūdeni uzvāra, tad tajā ielej smiltsērkšķu sulu un pieber cukuru. Sagaida, kad cukurs ir izkusis un sāk vārīties. Lēnām pielej kartupeļu miltu maisījumu, visu laiku nepārtraukti maisot. Uzreiz ņem nost no plīts un noliek vēsumā atdzist.  

 

 

Sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autori Lindu Tellgrenu un “Dobeles Dzirnavnieks” 

 

Sastāvdaļas