Mājās gatavotas Vecrīgas - vienkāršāk, nekā tu domā!

Reizēm viss ir pagatavojams daudz vienkāršāk nekā tas izskatās! Tāpat arī Vecrīgas - pavisam vienkārši pagatavojamas mājas apstākļos! Izmantojamas gan kā dekors kūkām, gan arī vienkārši tāpat pie kafijas vai šampānieša glāzes.

Mazas un gardas - pašas kūst mutē!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazas un gardas - pašas kūst mutē!

Sastāvdaļas:

Vecrīgām:

  • 1,5 glāzes ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g sviesta
  • 1 glāze miltu
  • 4 olas

Pildījumam:

  • saldais krējums
  • biezpiens
  • cukurs
  • vaniļas cukurs

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Katliņā vāra ūdeni ar sāli un sviestu.
  • Kad sviests izkusis, trauku noņem no uguns un pievieno vienu glāzi miltu.
  • Lēnām karsējot, mīklu maisa, līdz tā atlec no katliņa maliņām.
  • Tad mīklu pāris minūtes padzesē un pa vienai pievieno olas.
  • Mīklu ar konditorejas šprici spiež pannā uz cepampapīra.
  • Liek cepties 200 grādos, apmēram 40 minūtes. Nekādā gadījumā nedrīkst virināt cepeškrāsns ''durvis''.
  • Kad tās gatavas, atdzesē un pilda ar pildījumu..
  • Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno biezpienu.
  • Kad masa saputota un vecrīgas atdzisušas, tās piepilda.
  • Pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas