Ķirbju saldēdiens - ātri un garšīgi

Ķirbju ēdienu sezona atklāta! Šoreiz recepte saldēdienam, kura sastāvā ir arī ķirbis. Aiziet!

Lūk, ķirbju saldēdiens gatavs pasniegšanai - košs un gards!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lūk, ķirbju saldēdiens gatavs pasniegšanai - košs un gards!

Sastāvdaļas:

  • ķirbis
  • piens
  • kukurūzas putraimi
  • cukurs
  • olas baltums

Gatavošana:

1. Ķirbi sagriež gabalos. Izņem mīkstumu un nogriež mizu. Liek to katliņā un vāra mīkstu.

2. Uzvāra pienu, pievieno cukuru, iemaisa kukurūzas putraimus un vāra, kamēr sabiezē.

3. Kad ķirbis ir izvārījies, to sablenderē un pievieno kukurūzas biezputrai.

4. Saputo olas baltumus un iecilā tos karstajā biezputrā. 

Reklāma
Reklāma

5. Atdzisušu pasniedz ar ogu ķīseli.

Šis saldēdiens ir līdzīgs mannas bubertam, tikai šoreiz no kukurūzas putraimiem. Tas sanāk kā interesants un čaugans saldēdiens.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas